Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015

Θέμα προέκυψε στη Βουλή με επιστολή του υπουργείου Εξωτερικών για τη FYROM

ΠΗΓΗ 902.gr Δημοσίευση: Σάβ, 17/10/2015 - 00:12
Ότι έστειλε την επιστολή για να υπενθυμίσει στα κόμματα την υποχρέωση τους να γνωστοποιήσουν γραπτώς στο υπουργείο εξωτερικών τη θέσης του για την ονομασία της FYROM όπως είχαν δεσμευθεί στη τελευταία συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής, ανέφερε στη Βουλή ο υπουργός εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, μετά τη κριτική που του ασκήθηκε για τον τρόπο που επέλεξε να επικοινωνήσει με τα κόμματα για το θέμα.
Επίσης ο υπουργός ανέφερε πως τα έγγραφα του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής είναι απόρρητα και κακώς παρουσιάστηκαν στη Βουλή. Τη συγκεκριμένη επιστολή διάβασε εντός Βουλής ο επικεφαλής της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος, ενώ αναφορά έκαναν ο πρόεδρος της ΝΔ Ευάγγελος Μειμαράκης και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος.

Μετά την τοποθέτηση του υπουργού και το θέμα που δημιουργήθηκε πήρε το λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θάνασης Παφίλης λέγοντας ότι το ΚΚΕ δεν συμμετέχει στο Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής και πως η θέση του για το συγκεκριμένο ζήτημα είναι γνωστή από το 1992 όταν τα υπόλοιπα κόμματα συμμετείχαν σε συλλαλητήρια για το όνομα και αργότερα άλλαξαν θέση. 
Για τη συγκεκριμένη επιστολή ανέφερε πως την έλαβε και το ΚΚΕ, ενώ συνέστησε μεγαλύτερη σοβαρότητα για το θέμα και στο υπουργείο Εξωτερικών.