Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

Ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος για την αποστολή των ΚΚ στην Παλαιστίνη

ΠΗΓΗ 902.gr Δημοσίευση: Δευ, 12/10/2015 - 13:27
Στη Ραμάλα της Παλαιστίνης βρίσκεται αντιπροσωπεία Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων προκειμένου να εκφραστεί η αλληλεγγύη στην πάλη του παλαιστινιακού λαού, με βάση απόφαση της 16ης Διεθνούς Συνάντησης Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων.
Στην αντιπροσωπεία συμμετέχει και το ΚΚΕ με τον Σωτήρη Ζαριανόπουλο, ευρωβουλευτή του Κόμματος, ο οποίος μιλώντας την Δευτέρα 12 Οκτώβρη στο web radio 902.gr μετέφερε τις δραματικές εικόνες από τη συνέχιση και κλιμάκωση της άγριας καταστολής, των θανάτων, των τραυματισμών, των φυλακίσεων, των συλλήψεων και των κατεδαφίσεων από τη μεριά των Ισραηλινών, προκειμένου να δημιουργήσουν νέα τετελεσμένα καθώς και εποικισμούς στην περιοχή σε βάρος των Παλαιστινίων.

Eνδεικτικό της κατάστασης είναι ότι η παραμονή της αντιπροσωπείας των ΚΚ στη Ραμάλα συνέπεσε την Δευτέρα 12 Οκτώβρη το πρωί με την κηδεία του 13χρονου Παλαιστίνιου που έπεσε νεκρός την Κυριακή από ισραηλινά πυρά. Κηδεία που μετατράπηκε σε διαδήλωση οργής για το δολοφονικό κράτος του Ισραήλ με τη στήριξη των ΗΠΑ - ΕΕ.
Όπως σημείωσε ο κομμουνιστής ευρωβουλευτής, οι Παλαιστίνιοι εκπρόσωποι στέκονται ιδιαίτερα στη σημασία που παίζουν οι συνεχείς αγώνες και οι συγκεντρώσεις του ΚΚΕ για την αλληλεγγύη υπέρ του παλαιστινιακού λαού, καθώς και η δράση του Κόμματος στο ελληνικό κοινοβούλιο όσο και στο ευρωπαϊκό για την ανάδειξη του Παλαιστινιακού.
Η αποστολή των ΚΚ θα συνεχιστεί και θα ολοκληρωθεί στις 14 Οκτώβρη με συναντήσεις και συμμετοχή σε πολύμορφες εκδηλώσεις αλληλεγγύης.