Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Υποχρεώνουν τη Δημοτική Τηλεόραση να γίνει Ανώνυμη Εταιρεία



ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ Παρασκευή 23 Οχτώβρη 2015
Παρέμβαση από το βουλευτή του ΚΚΕ και δημοτικό σύμβουλο Θεσσαλονίκης, Γ. Δελή
Φορείς και σωματεία της Θεσσαλονίκης αντιδρούν στο σχέδιο νόμου για τις τηλεοπτικές άδειες που έφερε για ψήφιση στη Βουλή η κυβέρνηση, επικεντρώνοντας τις αντιδράσεις στις διατάξεις για τους δημοτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς και πιο ειδικά για τη Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης (TV 100).
Σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο νομοσχέδιο, οι δημοτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί θα πρέπει να λειτουργούν με καθεστώς Ανωνύμων Εταιρειών και όχι ως σχήματα δημοτικών επιχειρήσεων ειδικού σκοπού. Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι παύουν να έχουν τη δυνατότητα επιχορήγησης από τους δήμους και θα οδηγηθούν σε αναγκαστικό κλείσιμο.
Με αφορμή τις εξελίξεις, ο Γιάννης Δελής, βουλευτής του ΚΚΕ και δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης, δήλωσε:

«Το νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες είναι ένας φτηνός αντιπερισπασμός της κυβέρνησης, για να δείξει ότι αντιτίθεται στην ολιγαρχία, τη στιγμή που ψηφίζει αντιλαϊκά μέτρα, τα οποία την ευνοούν.
Το νομοσχέδιο είναι γεμάτο με αδιαφανείς διατάξεις, αφού τα κρίσιμα ζητήματα παραπέμπονται σε μελλοντικές υπουργικές αποφάσεις. Στοχεύει στην αναδιανομή της πίτας ανάμεσα σε επιχειρηματικά συμφέροντα που λυμαίνονται το χώρο των ΜΜΕ.
Το νομοσχέδιο βάζει τους δήμους να ανταγωνιστούν τα επιχειρηματικά μεγαθήρια της τηλεόρασης και απειλεί άμεσα τη Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης, υποχρεώνοντάς την να μετατραπεί σε Ανώνυμη Εταιρεία. Αυτή η εξέλιξη μας βρίσκει αντίθετους, αφού είμαστε ενάντια σε οποιαδήποτε επιχειρηματική δράση των δήμων.
Το ΚΚΕ είναι το μόνο μέχρι στιγμής κόμμα που καταψήφισε επί της αρχής το νομοσχέδιο, στη βάση της πολιτικής θέσης που θεωρεί ότι οι συχνότητες είναι κοινωνικό αγαθό και γι' αυτό πρέπει να γίνουν κοινωνική - λαϊκή περιουσία.
Σε σχέση με τη Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης, θα κάνουμε τα πάντα για να υπερασπιστούμε τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων της».