Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015

ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Κατέβασαν 10χρονο μαθητή από λεωφορείο γιατί δεν είχε να πληρώσει ένα ευρώ Ανακοίνωση του ΤΣ Κορινθίας της ΚΝΕ



ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ Τετάρτη 14 Οχτώβρη 2015
Οδηγός ΚΤΕΛ κατέβασε μαθητή από το λεωφορείο και τον παράτησε στη μέση του δρόμου, επειδή δεν είχε να πληρώσει το εισιτήριο του ενός ευρώ.
Ο 10χρονος μαθητής γυρνούσε σπίτι του από το σχολείο του στην Αρχαίο Κόρινθο. Σύμφωνα με μαρτυρίες, δεν είχε την απαιτούμενη κάρτα που επιτρέπει τη δωρεάν μετακίνηση των μαθητών, ούτε όμως και το ένα ευρώ του εισιτήριου που του ζήτησε ο οδηγός. Ο τελευταίος τον κατέβασε από το λεωφορείο και έφυγε!
Να σημειώσουμε ότι η έκδοση των σχετικών ταυτοτήτων των μαθητών που επιτρέπει τη δωρεάν μεταφορά τους, γίνεται με ευθύνη των περιφερειών, εν προκειμένω της Περιφέρειας Πελοποννήσου, η οποία δεν έχει ολοκληρώσει τις σχετικές διαδικασίες. Σύμφωνα με μαρτυρίες γονιών στην περιοχή, τα παιδιά τα οποία δεν είχαν παραλάβει ακόμα τις κάρτες τους μετακινούνταν ως τώρα χωρίς πρόβλημα.
Με αφορμή το περιστατικό, το Τομεακό Συμβούλιο Κορινθίας της ΚΝΕ, με ανακοίνωσή του, ζητά «τώρα δωρεάν και ασφαλή μετακίνηση για όλους τους μαθητές».
Καταγγέλλει ότι το περιστατικό στην Αρχαία Κόρινθο «δεν είναι το πρώτο, παρόλο που θέλουν να το εμφανίσουν σαν κάτι μεμονωμένο. Είναι πολλοί οι συμμαθητές μας που αναγκάζονται να πληρώνουν τη μετακίνησή τους σε κάθε έναρξη σχολικής χρονιάς, μέχρι να δοθούν οι κάρτες μεταφοράς. Δηλαδή, δε φτάνουν όσα πληρώνουν οι γονείς μας για τα φροντιστήριά μας, για τα βιβλία των Αγγλικών και όλα όσα χρειαζόμαστε για να πηγαίνουμε σχολείο, τώρα θα μας πετάνε και έξω από τα λεωφορεία αν δεν τους πληρώνουμε».
«Η κυβέρνηση, η Περιφέρεια και οι δήμοι - σημειώνει η ΚΝΕ - βλέπουν τη μεταφορά των μαθητών σαν άλλο ένα "έξοδο" για τα ταμεία τους, που τα γεμίζουν από τους φόρους των γονιών μας. Ενώ χαρίζουν εκατομμύρια στους μεγαλοεπιχειρηματίες και τους εργολάβους, δεν εξασφαλίζουν ούτε τα βασικά για τα σχολεία μας: τους καθηγητές, τα βιβλία, τη μεταφορά μας, το ένα γεύμα για κάθε μαθητή. Με τις νέες αλλαγές που προωθούνται από την κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Ενωση, τα σχολεία θα πρέπει να βρίσκουν από τους γονείς και από χορηγούς χρήματα για τη μεταφορά, τα βιβλία, τους καθηγητές κ.λπ., όπως γίνεται σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες και στην Αμερική. Δηλαδή, τα σχολεία θα χωριστούν ακόμα περισσότερο σε σχολεία για τους πλούσιους που έχουν να πληρώνουν και σε σχολεία για το φτωχόκοσμο που δεν έχει να "τα σκάει" κάθε χρόνο».
Το ΤΣ Κορινθίας της ΚΝΕ καλεί τα μαθητικά συμβούλια να απαιτήσουν:
«Να εξασφαλιστεί η ασφαλής και δωρεάν μετακίνησή μας από και προς το σχολείο, με ευθύνη του κράτους, χωρίς καμία άλλη επιβάρυνση.
Να εκδοθούν άμεσα οι κάρτες μεταφοράς. Μέχρι να βγουν, κανένας μαθητής να μην πληρώνει εισιτήριο τις ώρες που λειτουργούν σχολεία και φροντιστήρια.
Το υπουργείο και η κυβέρνηση να εξασφαλίσουν ΤΩΡΑ χρηματοδότηση για να λειτουργήσουν κανονικά τα σχολεία μας. Να αντιμετωπιστούν τα κενά, οι ελλείψεις σε καθηγητές, να δοθούν λεφτά για αναλώσιμα, υποδομές και ό,τι άλλο χρειάζεται για να λειτουργήσουν τα σχολεία μας. Να δοθούν όλα τα βιβλία που λείπουν».