Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015

Ν. Καραθανασόπουλος: Η σημερινή κυβέρνηση έρχεται να ολοκληρώσει το έγκλημα των προηγούμενων

ΠΗΓΗ 902.gr Δημοσίευση: Παρ, 16/10/2015 - 12:01
Αποδείχθηκε, για άλλη μία φορά, ότι η Χρυσή Αυγή είναι τα μαντρόσκυλα του συστήματος που με συκοφαντίες και μεθόδους του υποκόσμου, προσπαθούν να δημιουργήσουν φασαρία και να αποπροσανατολίσουν τη συζήτηση. Αυτό επισήμανε, μεταξύ άλλων, ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, μιλώντας στην τηλεόραση του «Mega» το πρωί της Παρασκευής 16 Οκτώβρη 2015. 
Διευκρίνισε ότι το ΚΚΕ έχει απαντήσει σε όλα τα ζητήματα, ο έλεγχος των οικονομικών του γίνεται κανονικά με βάση τους νόμους που ισχύουν. Εκεί που διαφώνησε και διαφωνεί το ΚΚΕ, είναι να δώσει στη δημοσιότητα τα στοιχεία των εργαζομένων που στηρίζουν το ΚΚΕ, επανέλαβε ο Ν. Καραθανασόπουλος. 

Όσον αφορά το Ασφαλιστικό, επισήμανε ότι η κυβέρνηση έρχεται να μειώσει και άλλο τις συντάξεις, την ώρα που τα αποθεματικά των ταμείων χάθηκαν στο τζόγο, οι εργασιακές σχέσεις έχουν ανατραπεί από όλες τις κυβερνήσεις κατ' εντολήν των εργοδοτών και η ανεργία καλπάζει.
Πρόσθεσε ότι στρατηγική επιδίωξη της αστικής τάξης, εδώ και χρόνια, ήταν να ξεμπερδεύει με μία σειρά κατακτήσεις και δικαιώματα των εργαζομένων για να γίνει πιο φθηνή η εργατική δύναμη. Το ξήλωμα του Ασφαλιστικού, υπενθύμισε, ξεκίνησε από τη δεκαετία του '90. Στόχος είναι να μειωθεί η εισφορά των εργοδοτών, το κράτος να εγγυάται μόνο μία προνοιακή σύνταξη και τα υπόλοιπα να είναι ατομική ευθύνη του καθενός. Η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έρχεται να ολοκληρώσει αυτό το έγκλημα που ξεκίνησαν και στήριξαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις. 
Ο Ν. Καραθανασόπουλος υπογράμμισε ότι πρέπει να πληρώσουν αυτοί που ευθύνονται, να επιστραφεί το σύνολο των απωλειών όλων των τελευταίων ετών και οι εργαζόμενοι να αγωνιστούν στην κατεύθυνση ρήξης και ανατροπής συνολικά του συστήματος, που δημιουργεί εργασιακό μεσαίωνα και στρατιές ανέργων.