Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015

Δ. Κουμπούρης: Ο λαός στους δρόμους με το ΠΑΜΕ ενάντια στα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα

ΠΗΓΗ 902.gr Δημοσίευση: Παρ, 16/10/2015 - 08:57

Παρεμβάσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό «KONTRA»

Το πόρισμα της επιτροπής «σοφών» και η κυβέρνηση στοχεύουν στην απαλλαγή του κράτους και των εργοδοτών από το κόστος συμμετοχής τους στην Κοινωνική Ασφάλιση, που είναι η μεγαλύτερη κατάκτηση της εργατικής τάξης μέσα στον καπιταλισμό τον προηγούμενο αιώνα, μετά από μακροχρόνιους, αιματηρούς, ταξικούς αγώνες, επισήμανε ο Δήμος Κουμπούρης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας την Πέμπτη 15 Οκτώβρη στον τηλεοπτικό σταθμό «KONTRA».
Αναφερόμενος στο πόρισμα της επιτροπής «σοφών» για το Ασφαλιστικό, τόνισε ότι ουσιαστικά οδηγεί στην ανάληψη της ατομικής ευθύνης από τον εργαζόμενο για την ασφάλιση και στην είσοδο της ιδιωτικής ασφάλισης. Όπως πρόσθεσε, με τα μέτρα αυτά θα έχουμε δραματική μείωση των συντάξεων, αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης κ.λπ., μέτρα που αρκετά από αυτά εμπεριέχονται στο πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα.

Θυσιάζουν τις συντάξεις στην κερδοφορία του κεφαλαίου και την «ανάπτυξή του», που θα περάσει μέσα από το «αίμα» συνταξιούχων και εργαζομένων, σημείωσε χαρακτηριστικά ο Δήμος Κουμπούρης.
Το συμπέρασμα που βγαίνει μετά από πέντε χρόνια καπιταλιστικής κρίσης είναι ότι μέσα στην ΕΕ με την εξουσία στα μονοπώλια δεν πρόκειται ο λαός να δει άσπρη μέρα.
Για να σηκωθεί το ΚΚΕ πρέπει να σηκωθεί και ο λαός, διεκδικώντας τη δική του εξουσία, οικονομία, την παραγωγική βάση, τον πλούτο που παράγει. Το ΚΚΕ καλεί το λαό να μη γίνει συνένοχος στα αντιλαϊκά μέτρα του 3ου μνημονίου, να βγει στους δρόμους του αγώνα, στα σημερινά απογευματινά συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις, στα νέα συλλαλητήρια των ταξικών δυνάμεων στις 22 Οκτώβρη και στην πανελλαδική απεργία στις 12 Νοέμβρη, κατέληξε ο Δήμος Κουμπούρης.