Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015

Α' ΕΛΜΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Να μην πληρώνουν οι μαθητές τα ξενόγλωσσα βιβλία



ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ Τρίτη 27 Οχτώβρη 2015
Η Γενική Συνέλευση της Α' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης καταγγέλλει την εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας, με βάση την οποία οι μαθητές των ΕΠΑΛ καλούνται να πληρώσουν για να τους παρασχεθεί το βιβλίο της Αγγλικής Γλώσσας. Η ΕΛΜΕ θεωρεί πως «δεν μπορεί ν' αποτελεί δικαιολογία, για οποιαδήποτε ολιγωρία από πλευράς των σωματείων του κλάδου μας, το γεγονός πως η πληρωμή των βιβλίων Αγγλικής Γλώσσας (και γενικά των ξενόγλωσσων βιβλίων) είναι, όπως λέγεται, "μια διαδεδομένη εδώ και χρόνια πρακτική" στα Γενικά Λύκεια (σε πολλές περιπτώσεις και σε κάποια Γυμνάσια). Ακόμη κι αν αυτό συμβαίνει, αυτό δε σημαίνει πως πρέπει να συνεχίσουμε ν' ανεχόμαστε αυτή την πρακτική που παραβιάζει στοιχειώδη δικαιώματα των μαθητών μας. Πολύ περισσότερο που σήμερα επιχειρείται να επεκταθεί "η πρακτική αυτή" και στα ΕΠΑΛ, που κατά τεκμήριο σπουδάζουν τα παιδιά των πιο φτωχών λαϊκών στρωμάτων», σημειώνει η ΕΛΜΕ.
Η ΕΛΜΕ απαιτεί να δοθούν άμεσα όλα τα απαραίτητα κονδύλια για την αγορά των βιβλίων Αγγλικής Γλώσσας και καλεί τους εκπαιδευτικούς από κοινού με τους μαθητές και τους γονείς να υπερασπιστούν το αναφαίρετο δικαίωμα στη δωρεάν δημόσια Παιδεία.
Το παραπάνω Ψήφισμα της Α' ΕΛΜΕ το κατέθεσαν στη Βουλή, ως αναφορά προς τον υπουργό Παιδείας, οι βουλευτές του ΚΚΕ Σάκης Βαρδαλής και Γιάννης Δελής.