Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015

Δημήτρης Κουτσούμπας: Κανένας νέος φόρος στις δομές της ιδιωτικής εκπαίδευσης



ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ Τρίτη 27 Οχτώβρη 2015

Το απόγευμα χτες, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, συναντήθηκε με εκπροσώπους της Συντονιστικής Επιτροπής Συλλόγων Γονέων Ιδιωτικών Σχολείων. Στη συνάντηση συμμετείχε ο Κυριάκος Ιωαννίδης, υπεύθυνος του Τμήματος Παιδείας και Ερευνας της ΚΕ του ΚΚΕ.
Οι εκπρόσωποι της Συντονιστικής Επιτροπής ενημέρωσαν τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ για την κάθετη αντίθεσή τους στην απόφαση της κυβέρνησης να επιβάλει ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, γεγονός που θα επιβαρύνει παραπέρα τον οικογενειακό τους προϋπολογισμό.

Ο Δ. Κουτσούμπας εξέφρασε τη γνωστή θέση του Κόμματος να μην επιβληθεί κανένας νέος φόρος σε όλες τις δομές της ιδιωτικής εκπαίδευσης που έρχεται να προστεθεί στη φορολεηλασία της λαϊκής οικογένειας. Αλλωστε, το ΚΚΕ είναι το μοναδικό κόμμα που καταψήφισε το μνημόνιο 3 και τα προαπαιτούμενα που το συνόδευαν, ανάμεσα στα οποία και η επιβολή του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση.
Ενημέρωσε, επίσης, τη Συντονιστική Επιτροπή ότι το ΚΚΕ θα στηρίξει με όλους τους τρόπους το δίκαιο αυτό αίτημα και γι' αυτό προτίθεται να καταθέσει στη Βουλή σχετική τροπολογία.