Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015

Ν. Καραθανασόπουλος: Επικίνδυνη η κυβερνητική πολιτική που πρέπει να συγκρουστεί με ένα ρωμαλέο εργατικό κίνημα

ΠΗΓΗ 902.gr Δημοσίευση: Τετ, 14/10/2015 - 16:51
Η πολιτική της κυβέρνησης έρχεται ως οδοστρωτήρας για να ισοπεδώσει ό,τι δεν μπόρεσαν οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, σημείωσε ο Νίκος Καραθανασόπουλος, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, μιλώντας στην κατ' άρθρο συζήτηση του πολυνομοσχεδίου.
«Επιτελείτε το ρόλο του υπαλληλικού προσωπικού των συμφερόντων των μονοπωλιακών ομίλων και των πολιτικών της ΕΕ. Σε αυτόν το ρόλο ταχθήκατε και είσαστε οι πιο ικανοί για να παίξετε τη βρώμικη δουλειά. Τη δουλειά που δεν μπόρεσαν να κάνουν τα άλλα κόμματα της αστικής τάξης, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Και ήρθε η κυβέρνηση της αριστεράς με τους ΑΝΕΛ για να κατεδαφίσει ό,τι έχει ακόμα απομείνει», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Τόνισε ότι αυτή η επικίνδυνη πολιτική πρέπει να συγκρουστεί με το εργατικό - λαϊκό κίνημα, υπογραμμίζοντας το περίσσιο θράσος με το οποίο ο υπουργός Εργασίας είπε ότι «δεν κάναμε και τίποτα φοβερό», όταν κόβει τις προνοιακές συντάξεις στους υπέργηρους ανασφάλιστους. «Φαίνεται η τακτικότητα της πολιτικής σας. Σε αυτή βαδίζετε και με το Ασφαλιστικό. Διατηρείτε το προηγούμενο νομοθετικό πλαίσιο και πάνω σε αυτό έρχεστε να κατεδαφίσετε ό,τι έχει απομείνει.

Αυξάνετε τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης. Αυτή είναι η πολιτική σας, που είναι πολιτική επίθεσης απέναντι στα δικαιώματα της εργατικής τάξης και εξαπολύετε νέα κύματα επίθεσης», σημείωσε ο Ν. Καραθανασόπουλος.
Αναφερόμενος στα προβλεπόμενα από το πολυνομοσχέδιο μέτρα και τις επιπτώσεις που θα έχουν στη ζωή των εργαζομένων και του λαού συνολικά, τόνισε ότι επιβεβαιώνεται πως πρόκειται για μια επικίνδυνη κυβέρνηση που πρέπει να συγκρουστεί με ένα ρωμαλέο εργατικό κίνημα που να συντρίψει τη συγκεκριμένη πολιτική και την κυβέρνηση.