Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015

Καλό το «παραμύθι» τους, μα ο «δράκος» τους ξεφτίζει



ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ Παρασκευή 16 Οχτώβρη 2015

Τα κόμματα που στηρίζουν τη συμμετοχή της χώρας μας στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ εδώ και χρόνια, χρησιμοποιούν, για να «γανώσουν» τα μυαλά των εργαζομένων, την ψευδαίσθηση πως με τη συμμετοχή μας σ' αυτές τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις έχουμε «ισχυρούς συμμάχους», που δήθεν διαφυλάσσουν τα κυριαρχικά δικαιώματα και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας.
Οι τελευταίες εξελίξεις, με τις «ευρωπαϊκές» προσπάθειες να επιβληθεί κοινή φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων μας μαζί με την Τουρκία, την ώρα που η τελευταία αμφισβητεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας στο Αιγαίο, για πολλοστή φορά καταρρίπτουν αυτό τον ευρωατλαντικό μύθο.
***
Καταρρίπτονται στην πράξη τα επιχειρήματα των υποστηρικτών της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του προέδρου της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, όπως και οι δηλώσεις άλλων ευρωπαϊκών παραγόντων, π.χ. της Αγκ. Μέρκελ, που στο όνομα της συμμετοχής της χώρας μας σε ΝΑΤΟ - ΕΕ, θέτουν τέτοιο ζήτημα, με το πρόσχημα της αντιμετώπισης του προσφυγικού κύματος που οι ίδιοι προκάλεσαν, με τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους που «άναψαν» σε Συρία και νωρίτερα σε Λιβύη, Ιράκ, Αφγανιστάν.

Αποδεικνύεται, άλλη μια φορά, πως για την ΕΕ, όπως και για το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ, δεν υπάρχει κανένα θέμα με τις τουρκικές διεκδικήσεις στο Αιγαίο, με το γεγονός πως η Τουρκία έχει «γκριζάρει» το μισό Αιγαίο, πως θεωρεί «casus belli» (αιτία πολέμου) την εφαρμογή από τη χώρα μας του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας κι απειλεί με πόλεμο και τόσα άλλα. «Καρφάκι» δεν καίγεται στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς και δήθεν «συμμάχους» μας για τα κυριαρχικά δικαιώματα και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας μας.
Εκθετη είναι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, αλλά και όλες οι άλλες πολιτικές δυνάμεις που στηρίζουν τη συμμετοχή της Ελλάδας στις ιμπεριαλιστικές ενώσεις της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Οπως το ΚΚΕ έχει αναδείξει πολλές φορές, το ΝΑΤΟ δεν αναγνωρίζει επιχειρησιακά όρια μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας και στην πράξη δεν αναγνωρίζει σύνορα μεταξύ των δύο χωρών, συμβάλλοντας στις τουρκικές αμφισβητήσεις στο Αιγαίο. Επιπλέον, η ΕΕ, όπως δείχνουν και οι τελευταίες εξελίξεις, δεν έχει κανένα πρόβλημα να βάλει στο παζάρι με την τουρκική αστική τάξη τα λεγόμενα «ευρωπαϊκά σύνορα», δηλαδή τα ελληνικά σύνορα στο Αιγαίο.
***
Από πίτα που δεν τρως... Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ «με τα μπούνια» συμμετέχει στους ευρωατλαντικούς σχεδιασμούς, μπας κι η αστική τάξη της Ελλάδας αποσπάσει ένα κομμάτι από τη «λεία» των ιμπεριαλιστικών πολέμων που έχουν ξεσπάσει στην περιοχή. Παίζει έτσι με τη φωτιά κι είναι επικίνδυνος ο ρόλος που διαδραματίζει. Ο λαός μας, όμως, όχι μόνο δεν έχει κανένα συμφέρον απ' αυτές τις επιδιώξεις, αλλά αυτός είναι που θα κληθεί να «πληρώσει το μάρμαρο», μιας κι αυτή τους η «πίτα» (οι πηγές Ενέργειας, τα μερίδια των αγορών, οι αγωγοί κ.ά.) δεν «κόβεται» με τα κλασικά μαχαίρια, αλλά με κανόνια, τανκς και πυραύλους, όπως δείχνουν κι οι εξελίξεις σε Συρία και Ουκρανία, προκαλώντας ποτάμια με αίμα και δάκρυα στους λαούς.
Το ΝΑΤΟ και η ΕΕ δεν μπορούν να εγγυηθούν την εδαφική ακεραιότητα της χώρας. Δεν μπορούν να εγγυηθούν την ειρήνη και την ασφάλεια των λαών. Το αντίθετο! Είναι το «συνδικάτο» του πολέμου, που μόνο δεινά φέρνει στους λαούς.
Ε. Β.