Τετάρτη 22 Μαΐου 2019

ΚΚΕ - "ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ"


"Πάμε γερά!". Αλλάζουμε σελίδα με ΚΚΕ-"Λαϊκή Συσπείρωση", τη μόνη ελπίδα! Μεγαλειώδης συγκέντρωση στο Σύνταγμα με κεντρικό ομιλητή τον Δημήτρη Κουτσούμπα 



Το μήνυμα για μια μεγάλη νίκη του λαού με την ενίσχυση του ΚΚΕ παντού, στις επικείμενες εκλογικές μάχες, ήχησε από τη μεγαλειώδη κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του Κόμματος απόψε από την πλατεία Συντάγματος. 
Κόκκινες σημαίες και πολλές χιλιάδες κόσμου πλημμύρισαν από νωρίς το Σύνταγμα ενώ δυναμικό παλμό έδωσαν οι συγκροτημένες και οργανωμένες προσυγκεντρώσεις που κατέφθασαν στην πλατεία από διάφορα σημεία της Αθήνας με ιδιαίτερη παρουσία της νεολαίας. 
Τα συνθήματα δόνησαν την ατμόσφαιρα: «Ισχυρό ΚΚΕ-Αντεπίθεση λαέ», «Ψηφίζω δυναμώνω το ΚΚΕ παντού, δύναμη και ελπίδα είναι του λαού», «Εμπρός λαέ άλλαξε σελίδα, με το ΚΚΕ η μόνη σου ελπίδα», «Εμπρός λαέ, τώρα ΚΚΕ», «Εξω από της Ευρώπης τη λυκοσυμμαχία, οργάνωση κι αγώνας για άλλη εξουσία», «Ενας αιώνας αγώνας και θυσία, το ΚΚΕ στην πρωτοπορία».
Την κεντρική πολιτική ομιλία πραγματοποίησε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας (όλη η ομιλία εδώ).


Στη συγκέντρωση, χαιρετισμό απηύθυναν ο Μάρκο Ρίτσο (βλ. εδώ), ΓΓ της ΚΕ του ΚΚ - Ιταλία, ο Νίκος Σοφιανός (βλ. εδώ), υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας, ο Γιάννης Πρωτούλης (βλ. εδώ), υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής και οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές Κώστας Παπαδάκης (βλ. εδώ), Λευτέρης Νικολάου - Αλαβάνος (βλ. εδώ) και Σεμίνα Διγενή (βλ. εδώ)
Επικράτησε μεγάλος ενθουσιασμός στους συγκεντρωμένους και η γενική αίσθηση ότι κανένα άλλο κόμμα δεν είναι ικανό να συγκεντρώσει σήμερα, αυθόρμητα, τόσο κόσμο στο Σύνταγμα, να σηκώσει το λαό από τους καναπέδες. Η συγκέντρωση έκλεισε σε έντονο συγκινησιακό παλμό, μετά το χαιρετισμό του Μάρκο Ρίτσο, ο οποίος κλείνοντας τραγούδησε acapella στα ιταλικά το Avanti popolo πλαισιωμένος άμεσα από το Δημήτρη Κουτσούμπα, τη Σεμίνα Διγενή και τους άλλους υποψηφίους και στελέχη του Κόμματος και της "Λαϊκής Συσπείρωσης".