Σάββατο 11 Μαΐου 2019

ΚΚΕ - "ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ"



"Πάμε καλά!": Μαζική και ενθουσιώδης η συγκέντρωση του ΚΚΕ και της "Λαϊκής Συσπείρωσης" στη Θέρμη



Ο Θόδωρος Ιγνατιάδης ανοίγει την εκδήλωση


Η μεγαλύτερη συγκέντρωση του ΚΚΕ και της «Λαϊκής Συσπείρωσης» εδώ και αρκετά χρόνια πραγματοποιήθηκε χθες Παρασκευή 10 Μαΐου στην πλατεία της Θέρμης. Tην εκδήλωση άνοιξε ο Θόδωρος Ιγνατιάδης, υπ. περιφερειακός σύμβουλος Κ.Μακεδονίας, και επί σειρά ετών δημοτικός σύμβουλος Θέρμης (1994-2014). 250 περίπου άτομα παραβρέθηκαν στην κεντρική πολιτική εκδήλωση του Κόμματος και του συνδυασμού. 


Άποψη των συγκεντρωμένων πριν την έναρξη

Με ιδιαίτερη προσοχή και ενδιαφέρον οι συγκεντρωμένοι παρακολούθησαν την κεντρική ομιλία που πραγματοποίησε ο Σωτήρης Αβραμόπουλος, υπ. Περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας και μέλος του ΓΠ Κ.Μακεδονίας του ΚΚΕ. Μαζί με τα προβλήματα της περιφέρειας, ο ομιλιτής έθιξε διεξοδικά μια σειρά ζητήματα της κεντρικής κυβερνητικής και ευρωπαϊκής πολιτικής συνδέοντας τις αιτίες που γεννούν τη σημερινή κατάσταση με τα διάφορα επίπεδα της καπιταλιστικής διαχείρισης. 

Ο Σωτήρης Αβραμόπουλος στο βήμα

Ενθουσιασμό και συγκίνηση προκάλεσε η παρέμβαση του συντοπίτη μας, από το Τριάδι, υπ. ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, Μιχάλη Μιχαήλ, ο οποίος τόνισε σε διαχρονικό επίπεδο τα προβλήματα που προκάλεσε στους έλληνες εργαζόμενους η ένταξη της Ελλάδας στο ευρωπαϊκό ιμπεριαλιστικό μόρφωμα (ΕΟΚ παλιότερα, μετά ΕΕ). Υπογράμμισε τις ευθύνες του καπιταλιστικού δρόμου ανάτπυξης για την τραγική κατάσταση στην πολιτική προστασία (πυρκαγιές, πλημμύρες, κ.τ.λ.).   


Ο Μιχάλης Μιχαήλ χαιρετίζει

Χωρίς ίχνος κόπωσης, οι συγκεντρωμένοι αντέδρασαν με παλμό στην παραίνεση του  υπ. δήμαρχου Φάνη Καρκατζούνη, που έκλεισε την εκδήλωση: Πάμε καλά! Υπογράμμισε τον καταλυτικό ρόλο που έπαιξε η "Λαϊκή Συσπείρωση" Θέρμης στην υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων στην περιοχή μας, αλλά και τα σημαντικά βήματα του συνδυασμού στη σημερινή φάση ανάπτυξης του κινήματος στα πλαίσια του Δήμου. Τα περισσότερα ζητήματα και οι παρεμβάσεις του συνδυασμού έχουν παρουσιαστεί και μέσα από το παρόν ιστολόγιο. 


"Πάμε καλά!" τονίζει στους παρευρισκόμενους ο Φάνης Καρκατζούνης