Δευτέρα 20 Μαΐου 2019

"ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ" ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΗΣ






Κορυφώνουμε τη μάχη! Με δυναμισμό στην τελική ευθεία, το μήνυμα από τα Βασιλικά!





Ούτε λεπτό χαμένο μέχρι την Κυριακή! Κορυφώνουμε τη μάχη για το δυνάμωμα της "Λαϊκής Συσπείρωσης" και του ΚΚΕ! Αυτό το μήνυμα κυριάρχησε στη χθεσινή ανοιχτή πολιτική εκδήλωση στο κέντρο των Βασιλικών. Ο δυναμισμός και η αποφασιτικότητα κυριάρχησαν τόσο κατα τις πολιτικές ομιλίες, όσο και κατά την αποχώρηση, μετά το τέλος της συγκέντρωσης, για τη συνέχεια, για τη μάχη πόρτα-πόρτα. 

Ο Θόδωρος Ιγνατιάδης μαζί με το Δημήτρη Σφονδύλα

Την εκδήλωση άνοιξε ο Δημήτρης Σφονδύλας, απερχόμενος δημοτικός σήμβουλος από την ενότητα των Βασιλικών και εκ νέου υποψήφιος. Αφού καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους ανήγγειλε τους κύριους ομιλητές και τόνισε τον κρίσιμο χαρακτήρα της μάχης στην περιοχή των Βασιλικών. 

Άποψη των συγκεντρωμένων

Στην εκδήλωση χαιρέτησε αρχικά ο Θόδωρος Ιγνατιάδης, υπ. περιφερειακός σύμβουλος Κ.Μακεδονίας, ο οποίος υπογράμμισε μεταξύ άλλων τον αλληλένδετο χαρακτήρα της αντιλαϊκής πολιτικής σε όλα τα επίπεδα της αστικής διαχείρισης και εξουσίας, από τους δήμους μέχρι την Ευρωπαϊκή Ένωση και παραπέρα. Ο αντιλαϊκός χαρακτήρας της καπιταλιστικής ανάπτυξης δεν σχετίζεται με το ποιό αστικό κόμμα ή πολιτικός συνασπισμός κυβερνά, αλλά από τον εκμεταλλευτικό χαρακτήρα του συστήματος. Όπως ανέφερε "όλοι τους μαζί ψήφισαν το 90% των αντιλαϊκών της αποφάσεων.  Από  κοινού όλοι τους στηρίζουν την ΕΕ  των κεφαλαιοκρατικών κερδών από τη μια και του τσακίσματος των δικαιωμάτων και  της φτώχειας των ευρωπαϊκών λαών από την άλλη". Ο μόνος δρόμος βρίσκεται στην ένισχυση των ταξικών δυνάμεων, του ΚΚΕ με στόχο την ανατροπή και την λαϊκή εργατική εξουσία (βλ. αποσπάσματα από την ομιλία σε βίντεο).


Ο Δημήτρης Σφονδύλας προλογίζει τον Φάνη Καρκατζούνη

Την κεντρική ομιλία πραγματοποίησε ο Φάνης Καρκατζούνης, υπ. δήμαρχος της "Λαϊκής Συσπείρωσης". Υπενθύμισε τη δράση του συνδυασμού στο σύνολο του Δήμου για την υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων, με την συνεισφορά του δημοτικού συμβούλου Δημήτρη Σφονδύλα και του κοινοτικού συμβούλου Λεωνίδα Γραμμένου: "Ήμασταν εδώ για να μη σηκωθούν τα φουγάρα της βιομάζας... στον αγώνα όταν τα παιδιά δεν είχαν λεωφορεία για να πάνε σχολείο... δίπλα στους ανθρώπους που επλήγησαν από τις πλημμύρες... δίπλα στους κτηνοτρόφους... δίπλα στους αγρότες... όταν ήρθαν οι πρόσφυγες... στον αγώνα για να μην κλείσουν και να μη μεταφερθούν οι υπηρεσίες... για να ολοκληρωθούν τα έργα αποχέτευσης σε όλους τους οικισμούς... όταν διεκδικούμε να γίνει ένα κέντρο πολιτισμού στα Βασιλικά..." και σε τόσες άλλες μικρές και μεγάλες μάχες για τα συμφέροντα του λαού της περιοχής. Η "Λαϊκή Συσπείρωση" θα συνεχίσει να είναι μπροστά στους αγώνες και γι΄ αυτό διεκδικεί μια ακόμη πιο ενισχυμένη παρουσία στο δημοτικό και στα κοινοτικά συμβούλια, για να συνεχιστεί και να δυναμώσει "ο δρόμος της διεκδίκησης, του αγώνα μαζί με τους κατοίκους της περιοχής μας. ΠΟΥ ΒΑΖΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΙΣ ΛΑΪΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ κόντρα στην πολιτική των κυβερνήσεων, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της εμπορευματοποίησης, της υποχρηματοδότησης και της ανταποδοτικότητας" (βλ. εδώ αποσπάσματα από την ομιλία σε βίντεο). 


Ο Φάνης Καρκατζούνης στην κεντρική ομιλία