Τρίτη 21 Μαΐου 2019

"ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ" ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΗΣ


Μήνυμα αγώνα και ανατροπής από τον Τρίλοφο! Όλα για τη νίκη! 




Ίσως η μεγαλύτερη σε συμμετοχή ανοιχτή πολιτική εκδήλωση του ΚΚΕ και της "Λαϊκής Συσπείρωσης" στον Τρίλοφο, από το 1990 και μετά, ήταν αυτή που οργανώθηκε χθες βράδυ στο παλιό Δημαρχείο. Την εικόνα αυτή επιβεβαίωσε επίσης ο Χρήστος Τανασκίδης, από τα παλιότερα στελέχη της περιοχής, υποψήφιος της "Λαϊκής Συσπέιρωσης" στη Μίκρα στις επερχόμενες εκλογές, ο οποίος είχε υπάρξει, μεταξύ άλλων και υποψήφιος δήμαρχος Μίκρας. 

Άποψη των συγκεντρωμένων

Την εκδήλωση άνοιξε η Ιωάννα Τριανταφυλλίδου, απερχόμενη και εκ νέου υποψήφια δημοτική σύμβουλος Μίκρας, η οποία καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, δίνοντας το στίγμα του προεκλογικού αγώνα στη δημοτική ενότητα, προσφωνώντας παράλληλα τους βασικούς ομιλητές, Βασίλη Ρέβα, υπ. περιφερειακό σύμβουλο Κ.Μακεδονίας, και Φάνη Καρκατζούνη, υπ. δήμαρχο Θέρμης.  

Η Ιωάννα Τριανταφυλλίδου

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής το Θόδωρο Ιγνατιάδη, μέλος της ΕΠ Κ.Μακεδονίας του Κόμματος και υπ. περιφερειακός σύμβουλος, καθώς και υποψήφιοι της "Λαϊκής Συσπείρωσης", μεταξύ των οποίων οι επίσης υπ. περιφερειακοί σύμβουλοι Γιώργος Γκαντίδης και Κώστας Μιχαηλίδης, ο οποίος απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό στους παρευρισκόμενους. 

Ο Κώστας Μιχαηλίδης χαιρετίζει

Ο Βασίλης Ρέβας στην ομιλία του επισήμανε την ανάγκη για ένταση της προσπάθειας την τελευταία εβδομάδα, με στόχο την όσο το δυνατό πλατύτερη απήχη του μηνύματος του ΚΚΕ και της "Λαϊκής Συσπείρωσης". Δεν παρέλειψε να τονίσει ότι χρειάζεται επαγρύπνηση μια και οι δυνάμεις της αστικής εξουσίας και διαχείρισης θα αυξήσουν τις πιέσεις τους τις τελευταίες ημέρες προς τα λαϊκά στρώματα για να αποπροσανατολίσουν και να υφαρπάξουν τις ψήφους τους.  Οι οπορτουνιστικές δυνάμεις ήδη επιχειρούν να σπείρουν σύγχυση. Ανέπτυξε διεξοδικά τις ευθύνες της αστικής πολιτικής σε όλα τα επίπεδα για τη σημερινή τραγική κατάσταση και κάλεσε τους εργαζόμενους να στρέψουν την προσοχή τους στην ολοκληρωμένη πολιτική πρόταση του ΚΚΕ για την έξοδο από την κρίση, την οποία σε περιφερειακό και  τοπικό επίπεδο εκφράζουν οι συνδυασμοί και οι αγωνιστές της "Λαϊκής Συσπείρωσης".   

Ο Βασίλης Ρέβας

Με έκδηλη συγκίνηση, ο Φάνης Καρκατζούνης ξεκίνησε λέγοντας ότι είναι ιδιαίτερη ευθύνη για έναν εκπαιδευτικό να εκτίθεται στο χώρο όπου διδάσκει, μπροστά στους μαθητές του αλλά και στους γονείς, και γενικότερα στην κοινωνία που είναι αποδέκτης της διδασκαλίας του. Ανέφερε ότι το θετικό κλίμα που συνάντησε στο λύκειο του Τριλόφου όπου διδάσκει υπήρξε μια επιπλέον ενθάρρυνση για την επένδυσή του στα δημοτικά πράγματα, το οποίο αποτελεί μεγάλη τιμή για τον ίδιο  και τον συνδυασμό. 
Στη συνέχεια ο Φάνης Καρκατζούνης επικεντρώθηκε για μια φορά ακόμη σε ένα αδιαμφισβήτητο γεγονός: την συμφωνία των άλλων παρατάξεων τόσο στην αντιλαϊκή διαχείριση των προβλημάτων κατά την προηγούμενη θητεία όσο και τώρα σε προγραμματικό επίπεδο, κάτι που που τους καθιστά συνυπεύθυνους για τη σημερινή κατάσταση αλλά κι γι΄ αυτά που μέλλονται να επιβαρύνουν τη λαϊκή οικογένεια στο εξής, αν δεν υπάρξει πραγματική αντίδραση και ανατροπή. Ανέδειξε το έργο της "Λαϊκής Συσπείρωσης", των μελών και των εκλεγμένων της: "Ήμασταν μπροστά, η δημοτική μας σύμβουλος από την ενότητα η Ιωάννα Τριανταφυλλίδου, οι τοπικοί μας σύμβουλοι ο Γιάννης Γουλάρας στο Πλαγιάρι, η Δέσποινα Αμπατζή στον Τρίλοφο και ο Νίκος Καραβάνας στην Καρδία, αλλά και συνολικά η παράταξη και το Κόμμα μας, το ΚΚΕ για ό,τι απασχολούσε την τοπική κοινωνία και αυτός είναι ένας βασικός λόγος που πραγματικά πρέπει να ζητήσουμε με απαίτηση την ψήφο του λαϊκού κόσμου της Μίκρας". 
Εκτός από την γενική και ειδική δράση του συνδυασμού μέσα και έξω από τα συμβούλια, έθιξε και ορισμένα πιο συγκεκριμένα ζητήματα όπως το θέμα της αποχέτευσης και του βιολογικού που χρονίζουν σε ορισμένους οικισμούς, όπως της Καρδίας, τονίζοντας την γενική ανάγκη "να καταργηθεί το τέλος σύνδεσης και διακλάδωσης στην αποχέτευση μια και το κοστούμι έρχεται από 700 έως 2000 ευρώ για κάθε σπίτι". 
Ο Φάνης Καρκατζούνης υπενθύμισε ιδιαίτερα ότι "με συνέπεια καταψηφίσαμε και παλεύουμε να μην υλοποιηθεί ο ΠΕΣΔΑ που προβλέπει για τον Άγιο Αντώνιο τη λειτουργία 2 μονάδων επεξεργασίας απορριμμάτων. Η διοίκηση της ΠΚΜ  και Η διοίκηση του δήμου,    όπως και οι άλλες παρατάξεις που διεκδικούν την ψήφο  των λαϊκών στρωμάτων στον Δήμο, την περιφέρεια και την Ευρωβουλή παρουσιάζουν ως ευεργέτημα τη χωροθέτηση κατασκευή και λειτουργία  ΜΕΑ και  ΜΕΒΑ στον Άγιο Αντώνιο, σε μια περιοχή δραματικά επιβαρυμένη 20 χρόνια μετά την προβλεπόμενη λειτουργία της. Κάτι που παρουσιάζουν ως κατόρθωμακαι  ως ορθή πρακτική διαχείρισης των απορριμμάτων. ΟΙ μονάδες αυτές θα λειτουργούν σε κάθε περίπτωση με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, το πιθανότερο με υπεργολάβο, ανεξάρτητα αν κατασκευαστούν ως δημόσια έργα".

Ο Φάνης Καρκατζούνης 

Είναι λοιπόν ξεκάθαρο ότι "έτσι επέστρεψε στην κοινωνία η Λαϊκή Συσπείρωση και το ΚΚΕ τη δύναμη που μας έδωσε. Και αυτό θα κάνει και τώρα. Μόνο που ΤΩΡΑ αυτή η δύναμη ΠΡΕΠΕΙ και ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ. 
Γυρνώντας τα χωριά όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και τώρα προεκλογικά υπάρχει μεγάλη αγανάκτηση, θυμός, οργή. Τίποτα δε γίνεται στο χωριό μας, ακούς παντού. Δικαιολογημένα λέμε εμείς, γιατί βιώνουν τις συνέπειες μιας πολιτικής που όπως έχει οδηγήσει την πλειοψηφία της κοινωνίας σε φτωχοποίηση, έτσι οδηγεί και σε περικοπή της κρατικής χρηματοδότησης στο Δήμο κατά 65%. Και εδώ μπαίνει το ερώτημα για εμάς. Πώς στέκεται κανείς απέναντι σε αυτή την πολιτική; Αυτό για εμάς ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΨΗΦΟΥ". 

Η κόκκινη σημαία μπροστά στο Δημαρχείο του Τριλόφου
Και κατέληξε: "Μια διοίκηση της Λαϊκής Συσπείρωσης για ένα πράγμα δεσμεύεται: ότι θα μπει μπροστά μαζί με τους κατοίκους της περιοχής για να διεκδικήσει από το κράτος τους πόρους που μας κλέβει, ότι θα συγκρουστεί με θεούς και δαίμονες για να γίνουν όλα τα απαραίτητα έργα υποδομής σε αποχέτευση, ύδρευση, οδοποιία,  παιδικές χαρές, σχολεία, αθλητικά και πολιτιστικά κέντρα, ότι θα βάλει σε πρώτη προτεραιότητα την κοινωνική πολιτική μειώνοντας τα δημοτικά τέλη για τους πολλούς και αυξάνοντάς τα για τους λίγους, καταργώντας τα τροφεία στους παιδικούς αρχικά για όσους δε δικαιούνται το ΕΣΠΑ, μειώνοντας τα δίδακτρα, βάζοντας φρένο στις κατασχέσεις!  
Στέλνουμε μήνυμα: Το πιο νεανικό, το πιο αγωνιστικό, το πιο ελπιδοφόρο ψηφοδέλτιο στις 26 Μαίου είναι το ψηφοδέλτιο αγώνα του ΚΚΕ στην Ευρωβουλή, της Λαϊκής Συσπείρωσης σε τοπικό, δήμο και περιφέρεια. ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ! Έχεις επιλογή. Μην ψάχνεις τις διαφορές ανάμεσα στους άλλους. ΚΑΝΕ ΕΣΥ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ. Έχουμε όλες τις προϋποθέσεις στις 26 Μάη να ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ. Με το ψηφοδέλτιο στο χέρι δυνατά!!!! Γεια σας!".

Στο πανηγύρι του Αγίου Κωνσταντίνου στο Νέο Ρύσιο
Αφού συζήτησαν με παρεβρισκόμενους στην πλατεία του Τριλόφου και απάντησαν σε ερωτήσεις οι υποψήφιοι της "Λαϊκής Συσπείρωσης" έκαναν μια στάση στο πανηγύρι του Αγίου Κωνσταντίνου στο Νέο Ρύσιο όπου αντάλλαξαν ευχές και σκέψεις με τους συμποσιαστές, παρακολουθώντας ταυτόχρονα το πλούσιο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα.