Σάββατο, 17 Οκτωβρίου 2015

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ: Αποδεικνύεται ότι ΝΑΤΟ και ΕΕ αποτελούν παράγοντες νέων κινδύνων για το λαόΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ Παρασκευή 16 Οχτώβρη 2015

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ για τις δηλώσεις του προέδρου της Κομισιόν
Σε ανακοίνωσή του για τις δηλώσεις του προέδρου της Κομισιόν, Ζ. Κ. Γιούνκερ, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει τα εξής:
«Οι δηλώσεις του προέδρου της Κομισιόν, Ζαν - Κλοντ Γιούνκερ, όπως και οι δηλώσεις άλλων Ευρωπαίων παραγόντων που, με το πρόσχημα της αντιμετώπισης του προσφυγικού "κύματος", επιδιώκουν να επιβληθεί κοινή φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων της Ελλάδας μαζί με την Τουρκία, στρέφονται κατά των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας.
Οι επιδιώξεις αυτές, στο όνομα της συμμετοχής της χώρας μας σε ΝΑΤΟ - ΕΕ, κάνουν πως δεν βλέπουν πως η αστική τάξη της Τουρκίας αμφισβητεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας στο Αιγαίο, μιλά για "γκρίζες ζώνες", παραβιάζει διαρκώς τα θαλάσσια και εναέρια σύνορα της Ελλάδας, προσπαθώντας να δημιουργήσει τετελεσμένα.

Αποδεικνύεται, για άλλη μια φορά, πως ΝΑΤΟ και ΕΕ όχι μόνο δεν μπορούν να εγγυηθούν την ειρήνη και την ασφάλεια του ελληνικού και των άλλων λαών, αλλά αποτελούν παράγοντες νέων κινδύνων κατά του λαού μας.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, όπως και οι άλλες δυνάμεις του ευρωατλαντικού "μονόδρομου", έχει τεράστιες ευθύνες γι' αυτήν την εξέλιξη.
Μόνο η λαϊκή πάλη και σύγκρουση με τα μονοπώλια και τις διακρατικές ενώσεις τους, για την αποδέσμευση από αυτές τις λυκοσυμμαχίες, με το λαό στην εξουσία, μπορούν να υπερασπιστούν τόσο τα συμφέροντα του λαού, όσο και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας».