Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015

Γιάννης Γκιόκας: Αιτία πολέμου οι αλλαγές στο Ασφαλιστικό - Πρέπει να σημάνει ξεσηκωμός

ΠΗΓΗ 902.gr Δημοσίευση: Σάβ, 17/10/2015 - 10:40
Η παρέμβασή του στην τηλεόραση του «ΣΚΑΪ»
Αιτία πολέμου, είναι για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα, οι αλλαγές στο Ασφαλιστικό, τόνισε ο Γιάννης Γκιόκας, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ μιλώντας στην πρωινή εκπομπή  της τηλεόρασης του «ΣΚΑΪ», το Σάββατο 17 Οκτώβρη. Από αυτή την άποψη, πρόσθεσε, πρέπει να σημάνει ξεσηκωμός, χθες δόθηκε η πρώτη αγωνιστική απάντηση, όμως πρέπει να υπάρξει συνέχιση με μαζική συμμετοχή στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ στις 22 Οκτώβρη καθώς και στην απεργία στις 12 Νοέμβρη.

Είναι απαράδεκτο, συνέχισε ο Γιάννης Γκιόκας, να χρησιμοποιείται το επιχείρημα της αναδιανομής για τις συντάξεις όπου ουσιαστικά ο φτωχός καλείται να πληρώσει για το φτωχότερο, την ώρα που τα ασφαλιστικά ταμεία βούλιαξαν από μια πολιτική που όλα αυτά τα χρόνια είχε σαν αποτέλεσμα τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων να έχουν ληστευτεί από το κράτος και τη μεγαλοεργοδοσία, τη στιγμή που οι εργαζόμενοι πλήρωσαν τις εισφορές τους. Και έρχεται τώρα η κυβέρνηση να επιβάλλει μια πολιτική με το επιχείρημα της αναδιανομής για να καταργήσει ουσιαστικά τη μεγαλύτερη κατάκτηση της εργατικής τάξης τον προηγούμενο αιώνα, που είναι ο κοινωνικός χαρακτήρας της ασφάλισης. Με αυτά τα μέτρα ουσιαστικά η συντριπτική πλειοψηφία των σημερινών εργαζομένων οδηγείται στο προνοιακό βοήθημα, απλά για να επιβιώνει.
Τέλος ο Γιάννης Γκιόκας, χαρακτήρισε ως ψέμα το επιχείρημα ότι τις αναδιαρθρώσεις στο ασφαλιστικό, το φορολογικό κ.λπ. μας τα επιβάλλουν απ' έξω και δεν είναι δικό μας πρόγραμμα. Όπως τόνισε, τα μέτρα αυτά οι πρώτοι που τα ζητάνε εδώ και χρόνια είναι το μεγάλο κεφάλαιο στην Ελλάδα  και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ ουσιαστικά ολοκληρώνει αυτό που δεν πρόλαβαν να τελειώσουν οι προηγούμενες κυβερνήσεις.