Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015

ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ: Να ακυρωθεί εδώ και τώρα το απαράδεκτο διάταγμα της ουκρανικής κυβέρνησης

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ Παρασκευή 16 Οχτώβρη 2015


Παρέμβαση του Κ. Παπαδάκη για το διάταγμα του Κιέβου που επιβάλλει κυρώσεις σε στελέχη του ΚΚΕ

Να ακυρωθεί άμεσα το απαράδεκτο διάταγμα της ουκρανικής κυβέρνησης που επιβάλλει κυρώσεις σε στελέχη του ΚΚΕ, με ανυπόστατες και συκοφαντικές κατηγορίες, απαίτησε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Κώστας Παπαδάκης, παρεμβαίνοντας στη συζήτηση για την «κατάσταση στην Ουκρανία» στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες.

Στην ομιλία του, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ ανέφερε τα εξής:

«Η εθνικιστική παράκρουση της αντιδραστικής ουκρανικής κυβέρνησης και η συνεχιζόμενη ιμπεριαλιστική επέμβαση ΕΕ - ΗΠΑ - ΝΑΤΟ οξύνουν την κατάσταση στην περιοχή. Πρόσφατα, ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, Ποροσένκο, με σχετικό διάταγμα επέβαλε κυρώσεις σε εκατοντάδες νομικά και φυσικά πρόσωπα, απαγόρευσε την είσοδο στη χώρα σε βουλευτές, δημοσιογράφους, νομικούς κ.λπ. από άλλες χώρες.


Μεταξύ αυτών βρίσκονται οι Σωτήρης Ζαριανόπουλος, ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Γιώργος Λαμπρούλης, βουλευτής του ΚΚΕ και αντιπρόεδρος του ελληνικού Κοινοβουλίου και Γιώργος Μαγγανάς, στέλεχος του ΚΚΕ, με την αστεία κατηγορία ότι στρέφονται κατά των "εθνικών συμφερόντων και της εδαφικής ακεραιότητας" της Ουκρανίας. Κι αυτό, γιατί τα στελέχη του ΚΚΕ είχαν προσκληθεί και πήγαν ως "παρατηρητές" στις εκλογές που διεξήχθησαν στην περιοχή του Ντονμπάς το Νοέμβρη του 2014.

Οι κατηγορίες της ουκρανικής κυβέρνησης κατά των στελεχών του ΚΚΕ είναι ανυπόστατες και συκοφαντικές. Προκαλούν, ενώ έφτασαν στο σημείο να στηρίζουν τη δράση φασιστικών δυνάμεων, απαγορεύοντας τη δράση των Ουκρανών κομμουνιστών. Απαιτούμε εδώ και τώρα να ακυρωθεί το απαράδεκτο διάταγμα Ποροσένκο».