Σάββατο, 17 Οκτωβρίου 2015

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ - ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: «Νομιμοποιούν» με την ανοχή τους τη ναζιστική Χρυσή ΑυγήΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ Παρασκευή 16 Οχτώβρη 2015

Καταγγελία των εκλεγμένων συμβούλων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση»

Οι εκλεγμένοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» κομμουνιστές σύμβουλοι στην Περιφέρεια Ηπείρου και στο Δήμο Πωγωνίου καταγγέλλουν στο λαό της περιοχής την απαράδεκτη στάση που επέδειξαν ο περιφερειάρχης Ηπείρου και ο δήμαρχος Πωγωνίου σε ό,τι αφορά την παρουσία της εγκληματικής ναζιστικής Χρυσής Αυγής σε εκδήλωση που διοργάνωσαν προς τιμήν του Παύλου Μελά.

Πιο συγκεκριμένα, την Τρίτη 13/10 στην εκδήλωση προς τιμήν του Παύλου Μελά, ανέχτηκαν χωρίς καμία αντίδραση την παρουσία των εκπροσώπων της ΧΑ, δίπλα μάλιστα και σε μαθητές σχολείων της περιοχής που συμμετείχαν σε αγώνα δρόμου στο πλαίσιο της εκδήλωσης. «Νομιμοποιούν έτσι και αθωώνουν στη συνείδηση και στην πράξη μια δολοφονική οργάνωση που σπέρνει παντού το φασιστικό - ναζιστικό της δηλητήριο», σημειώνουν σε ανακοίνωσή τους οι εκλεγμένοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».


«Να θυμίσουμε πως η Χρυσή Αυγή εκτός από δολοφονίες, στήνει δουλεμπορικά γραφεία "μόνο για Ελληνες" για να δίνει στους εργοδότες τους εργάτες με εξευτελιστικά μεροκάματα. Είναι το μαντρόσκυλο των επιχειρηματιών σε απεργιακούς αγώνες και κινητοποιήσεις εργαζομένων. Μέσα στη Βουλή αγωνιά μόνο για τα συμφέροντα των μεγαλοεπιχειρηματιών και ειδικά των εφοπλιστών. Αυτή η εγκληματική φασιστική οργάνωση χτύπησε τους κομμουνιστές και τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στο Πέραμα, αυτή σκότωσε τον Παύλο Φύσσα και μετανάστες», προσθέτουν, και απευθύνουν κάλεσμα στους εργαζόμενους, σε όλο το λαό της περιοχής «να απομονώσουν οργανώσεις σαν τη Χρυσή Αυγή. Να γυρίσουν την πλάτη στον εθνικισμό και το φασισμό, που μόνο σκοπό έχει την υποταγή στην πολιτική που υπηρετεί τα κέρδη των μονοπωλίων και στέλνει το λαό στην εξαθλίωση. Να καταδικάσουν όλα τα κόμματα, τους εκπροσώπους τους στην Τοπική Διοίκηση που υλοποιούν αυτήν την πολιτική».

«Στην Ηπειρο των χιλιάδων νεκρών αγωνιστών που πέσανε στον αντιστασιακό αγώνα, όπως και σε όλη την Ελλάδα, δεν πρέπει να βρίσκουν τόπο να σταθούν οι απόγονοι των ναζί, οι εγκληματίες χρυσαυγίτες», καταλήγει η ανακοίνωση.