Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015

Πρόταση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας για τη φορολογία αγροτών-αμπελουργών




ΠΗΓΗ 902.gr Δημοσίευση: Πέμ, 15/10/2015 - 16:14
Πρόταση-ψήφισμα προς το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας για τη φορολογία αγροτών - αμπελουργών κατέθεσε η «Λαϊκή Συσπείρωση».

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι του ΚΚΕ, εκλεγμένοι με το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Βαγγέλης Μπούτας, Αστέρης Χαλάτσης και Γιώργος Λούμας καλούν την κυβέρνηση και τα κόμματα να εφαρμόσουν:

Τη φορολογία σε κάθε πραγματικό εισόδημα. Κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης.

Αφορολόγητο το οικογενειακό εισόδημα 30.000 ευρώ και 5.000 ευρώ για κάθε παιδί.

Προοδευτική φορολόγηση στο επιπλέον εισόδημα για τους μεγαλοαγρότες και τους επιχειρηματίες στο 45%.

Κατάργηση των λογιστικών βιβλίων σε φτωχούς αγρότες με τζίρο 40.000 ευρώ.

Να μην αυξηθεί ο φόρος στο τσίπουρο ούτε να μειωθεί το δικαίωμα και η δυνατότητα παραγωγής τσίπουρου κατά παραγωγό από τα σημερινά όρια στους μικρούς παραγωγούς.

Ολόκληρη η πρόταση-ψήφισμα της «Λαϊκής Συσπείρωσης» έχει ως εξής:

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και η αντιπολίτευση των κομμάτων που συντάσσονται με την ΕΕ, με την ΚΑΠ μέσα από τα μνημόνια 1ο και 2ο (Παπανδρέου και Σαμαρά-Βενιζέλου) και το 3ο του Τσίπρα, έφεραν φορολογικά μέτρα για τους αγρότες. Η μεν κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου επέβαλε 15% από το πρώτο ευρώ κέρδος που το εφάρμοσε η κυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου, το δε 3ο μνημόνιο που ψηφίστηκε στις 14 Αυγούστου 2015 από ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ - ΝΔ - ΠΟΤΑΜΙ - ΠΑΣΟΚ, προβλέπει η φορολογία να φτάσει στο 26% και η προκαταβολή στο 100% επί του φόρου. Δηλαδή η φορολογία μιας χρονιάς θα είναι διπλάσια, ξεκινώντας από το 55% για το 2015.

Προβλέπει ταυτόχρονα την εφαρμογή της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ στα προαπαιτούμενα του μνημονίου όπου μεταξύ των άλλων στοχεύει στην επιβολή φόρου στο τσίπουρο πολλαπλάσιο από αυτόν που ισχύει σήμερα.

Η εφαρμογή αυτής της πολιτικής αποβλέπει -σε συνδυασμό με την ΚΑΠ της ΕΕ- στη συγκέντρωση της γης και της παραγωγής σε λίγα χέρια, δηλαδή στο ξεκλήρισμα χιλιάδων μικρομεσαίων αγροτών.

Με τα "αντισταθμιστικά" και τα "ισοδύναμα" ή "τα παράλληλα μέτρα" που έταζαν προεκλογικά τα κόμματα που ψήφισαν το μνημόνιο, πάνε να ξεγελάσουν τους μικρομεσαίους αγρότες και να τους βάλουν να τσακώνονται με τους μισθωτούς, τους ανέργους, τους συνταξιούχους λες και η αγροτική οικογένεια δεν έχει τέτοιους.

Καλούμε τους μικρομεσαίους αγρότες να φτιάξουν τη Λαϊκή Συμμαχία με τους εργαζόμενους, επαγγελματοβιοτέχνες, τη νεολαία, τις γυναίκες. Να αγωνιστούν να μην περάσουν αυτά τα μέτρα του μνημονίου ώστε να πάρουν "ανάσα" τα λαϊκά στρώματα και ταυτόχρονα να ανοίξουν το δρόμο για να φύγουν από τη μέση καπιταλιστές ιδιοκτήτες καπιταλιστικών αγροτικών επιχειρήσεων. Να γίνουν λαϊκή περιουσία οι βιομηχανίες, μεταφορές, εμπόριο.

Να μπουν στον ενιαίο σχεδιασμό αξιοποίησής τους για να ωφελείται η συνεταιριστικοποιημένη αγροτιά.

Για να μην είναι ατομική έγνοια οι καταστροφές, η δουλειά στο χωράφι, στο μαντρί, η αγορά των εφοδίων κλπ.

Έτσι θα γίνει αφέντης ο λαός στον πλούτο που παράγει με τον ιδρώτα και το αίμα του.

Καλούμε την κυβέρνηση και τα κόμματα να εφαρμόσουν:

1. Τη φορολογία σε κάθε πραγματικό εισόδημα. Κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης.

2. Αφορολόγητο το οικογενειακό εισόδημα 30.000 ευρώ και 5.000 ευρώ για κάθε παιδί.

3. Προοδευτική φορολόγηση στο επιπλέον εισόδημα για τους μεγαλοαγρότες και τους επιχειρηματίες στο 45%.

4. Κατάργηση των λογιστικών βιβλίων σε φτωχούς αγρότες με τζίρο 40.000 ευρώ.

5. Να μην αυξηθεί ο φόρος στο τσίπουρο ούτε να μειωθεί το δικαίωμα και η δυνατότητα παραγωγής τσίπουρου κατά παραγωγό από τα σημερινά όρια στους μικρούς παραγωγούς».