Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015

Δήλωση του Δ. Κουτσούμπα στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Αθήνα

ΠΗΓΗ 902.gr Δημοσίευση: Παρ, 16/10/2015 - 21:09 Τελευταία Ενημέρωση: Παρ, 16/10/2015 - 22:25
Σε δήλωσή του ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ έξω από τη Βουλή ενάντια στο πολυνομοσχέδιο τόνισε:
«Κάθε μέρα, κάθε ώρα στους δρόμους του αγώνα. Δεν υπάρχει άλλη λύση σήμερα. Μόνο η ενότητα της εργατικής τάξης, του εργατικού λαϊκού κινήματος, η λαϊκή συμμαχία μπορεί ν’ ανοίξει το δρόμο. Και αυτό το πολυνομοσχέδιο που συζητιέται απόψε στη Bουλή και όσα έρχονται τις επόμενες ημέρες, τους επόμενους μήνες θα πρέπει να σημάνουν πραγματικό ξεσηκωμό. Αποτελούν πραγματική αιτία πολέμου, και η υπεράσπιση της κοινωνικής ασφάλισης, των συντάξεων, και το φορολογικό και τα δυσβάσταχτα αντιλαϊκά μέτρα που φέρνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, και η ανεργία που έχει πάρει τα ύψη. Το ερώτημα που πρέπει να μπει μέσα στο λαό και να το απαντήσει είναι ανάπτυξη για ποιόν, με τι στόχους, αν θα είναι για το λαό μας, για την εργατική τάξη, τους αγρότες, τους επαγγελματίες, τη νεολαία, τη λαϊκή οικογένεια ή αν θα είναι για το κεφάλαιο, τα μονοπώλια.
Αυτό είναι το ερώτημα, αυτή πρέπει να είναι και η κατεύθυνση του οργανωμένου λαϊκού κινήματος.
Το ΚΚΕ θα βρίσκεται κάθε στιγμή, κάθε ώρα στο πλευρό του λαού μας, μέσα στους αγώνες και μέσα στη βουλή, κυρίως έξω απ’ αυτή, στους δρόμους του αγώνα».