Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

Αγωνιστική απάντηση των αναπήρων στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης

ΠΗΓΗ 902.gr  Δημοσίευση: Τρί, 13/10/2015 - 17:20  Τελευταία Ενημέρωση: Τρί, 13/10/2015 - 19:22
Δυναμική και μαζική ήταν η απάντηση των αναπήρων, των χρόνιων πασχόντων και των οικογενειών τους στην «καρμανιόλα» που σχεδιάζει η συγκυβέρνηση και η ΕΕ με βάση το 3ο μνημόνιο για μείωση κατά 50% των κρατικών δαπανών για την Πρόνοια, για αναπηρική σύνταξη 87 ευρώ, στα 67 χρόνια. Το μεσημέρι της Τρίτης, μετά από κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων, του Ενιαίου Συλλόγου Γονέων - Κηδεμόνων ΑμεΑ Αττικής και του Σωματείου Εργαζομένων Μονάδων - Ιδρυμάτων - Σχολείων Ειδικής Αγωγής, δεκάδες καροτσάκια παρατάχθηκαν μπροστά από το υπουργείο Οικονομικών, εκατοντάδες παιδιά κι ενήλικες με αναπηρίες, τυφλοί, γονείς ΑμεΑ, εργαζόμενοι στην Ειδική Αγωγή βροντοφώναξαν: «Για τα κέρδη της πλουτουκρατίας, κόβουν τα επιδόματα της αναπηρίας».

Εκεί βρίσκονταν και οι καθαρίστριες που δούλευαν σε υπηρεσίες του υπουργείου με συμβάσεις έργου και έχουν απολυθεί από το 2013. Εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους οι διαδηλωτές του αγωνιστικού αναπηρικού κινήματος απαίτησαν να γίνει δεκτή στο υπουργείο και αντιπροσωπεία των καθαριστριών: «Όλοι χτυπιόμαστε από αυτή την πολιτική, ενιαία απαντάμε!».
Μετά τη συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία των αναπήρων με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλ. Τσακαλώτο και στην οποία συμμετείχε η βουλευτής του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη, η αντιπροσωπεία ενημέρωσε τους διαδηλωτές: «Ο υπουργός ζήτησε ενημέρωση. Βεβαίως, επιμείναμε. Αύριο θα στείλουμε αναλυτικά τα αιτήματα που προτάσσουμε και στην κινητοποίηση. Δεσμεύτηκε ότι παρουσία των υπεύθυνων υπουργών του κρατικού προϋπολογισμού και άλλων υπευθύνων της κυβέρνησης θα γίνει συνάντηση την Πέμπτη ή την Παρασκευή. Αν δεν υπήρχε η δική σας μαχητική στάση δεν θα υπήρχαν ούτε συναντήσεις, ούτε πρώτες δεσμεύσεις. Δεν έχουμε αυταπάτες. Ξέρουμε ότι ο αγώνας είναι σκληρός, είναι δύσκολος γιατί συγκρουόμαστε με μεγάλα συμφέροντα. Κόβουν επιδόματα, συντάξεις, μισθούς, βάζουν χαράτσια στον κόσμο, για να στηρίξουν τα συμφέροντα των μεγαλοεπιχειρηματιών».
Ανάμεσα σε άλλα, τα αιτήματα του αγωνιστικού αναπηρικού κινήματος είναι: Καμία σύνταξη κάτω από 600 ευρώ, μαζικές προσλήψεις με σταθερή δουλειά για ΑμεΑ και γονείς, δωρεάν φάρμακα και θεραπείες για όλο το λαό. Να ανοίξουν τώρα όλα τα Ειδικά Σχολεία σε πλήρη λειτουργία, μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, να καταργηθούν τα τροφεία. Στη συγκέντρωση συμμετείχαν και εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας και της ΟΓΕ.
Στο μεταξύ, μετά από απαίτηση των αναπήρων της ΣΕΑΑΝ που διαδήλωναν και της βουλευτή του ΚΚΕ, Λιάνας Κανέλλη, έγινε δεχτή και η αντιπροσωπεία των καθαριστριών στο υπουργείο Οικονομικών. Υπήρξε δέσμευση ότι θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για τοποθέτηση των περίπου 200 καθαριστριών, που δούλευαν με σύμβαση έργου και είναι απολυμένες από το 2013, σε διάφορες εφορίες και υπηρεσίες του υπουργείου. Την Πέμπτη θα γίνει νέα συνάντηση στο υπουργείο Οικονομικών. «Ασκείτε σοβαρή πίεση και όσο δεν υποχωρείτε υπάρχουν δυνατότητες να υλοποιηθεί η δέσμευση του υπουργείου», σημείωσε η βουλευτής του ΚΚΕ.