Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

Αλ. Μπαλού: Η κυβέρνηση θέλει να κάνει ατομική υπόθεση το ασφαλιστικό

ΠΗΓΗ 902.gr Δημοσίευση: Τρί, 20/10/2015 - 12:53
Η κυβέρνηση φέρνει πραγματική ανατροπή σε ό,τι έχει απομείνει στην κοινωνική ασφάλιση και έρχεται να ολοκληρώσει αυτό που δεν ολοκλήρωσαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Ολα τα μέτρα ήταν πάντα σε βάρος των εργαζομένων και των συνταξιούχων, επισήμανε μεταξύ άλλων η Αλεξάνδρα Μπαλού, στέλεχος του ΚΚΕ, μιλώντας στην τηλεόραση της «ΕΡΤ1» το πρωί της Τρίτης, 20 Οκτώβρη. Κάλεσε τον κόσμο να μην εξαπατηθεί όταν ακούει ότι είναι απλώς συζητήσεις και σενάρια, ούτε να συναινέσει στους κοινωνικούς διαλόγους που αποδείχτηκε ότι ήταν μία απάτη. 
Υπενθύμισε ότι το ασφαλιστικό μέχρι σήμερα είχε κοινωνικό και αναδιανεμητικό χαρακτήρα, στηριζόμενο στην αλληλεγγύη των γενών.

Σήμερα το κεφαλαιοποιητικό σύστημα που προωθούν κυβέρνηση και ΕΕ, σημαίνει ότι το κράτος θέλει να βγάλει από πάνω του την υποχρέωση να δίνει σύνταξη, όπως και οι εργοδότες να απαλλαγούν από την υποχρέωση της εισφοράς και τελικά η ασφάλιση να γίνει υπόθεση ατομική, των ίδιων εργαζομένων. Αυτό πρακτικά σημαίνει, εξήγησε η Αλ. Μπαλού, ότι όποιος έχει λεφτά θα πληρώνει ένα συμπληρωματικό επαγγελματικό ταμείο για να πάρει καλύτερη σύνταξη.
Όσον αφορά την εθνική σύνταξη που προωθεί η κυβέρνηση, η Αλ. Μπαλού υπογράμμισε ότι το κράτος θα δίνει ένα ποσό - ψίχουλα,  390 ευρώ σήμερα, λιγότερα αύριο, σε αυτούς που είναι στο επίπεδο της φτώχειας και κάτω.
Ενα ακόμη χαρακτηριστικό του συστήματος που προωθούν κυβέρνηση - ΕΕ είναι ότι οι εργαζόμενοι θα ξέρουν τί θα πληρώνουν αλλά δεν θα ξέρουν ποτέ τί σύνταξη θα πάρουν αφού θα καθορίζεται από την κατάσταση των ταμείων αλλά και της οικονομίας γενικότερα. 
Η Αλ. Μπαλού κάλεσε εργαζόμενους, λαϊκά στρώματα και αγρότες σε μαζική συμμετοχή στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ στις 22 Οκτώβρη αλλά και στις κινητοποιήσεις των αγροτών που ετοιμάζονται. «Πρέπει να ορθώσουν εμπόδιο, να οργανώσουν την αντίστασή τους αλλά και να συνειδητοποιήσουν ότι εάν δεν αλλάξει ο δρόμος της «ανάπτυξης» που αφορά μόνο αυτούς που κατέχουν τα κλειδιά της οικονομίας, τα πράγματα θα γίνουν χειρότερα για την ζωή της εργατικής τάξης», κατέληξε η Αλ. Μπαλού.