Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015

Χρ. Κατσώτης: Να πάρετε πίσω τις ρυθμίσεις για το ασφαλιστικό

ΠΗΓΗ 902.gr Δημοσίευση: Τετ, 14/10/2015 - 17:03
Ντροπή και αίσχος χαρακτήρισε ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης τις αλλαγές στο ασφαλιστικό ζητώντας την απόσυρση των διατάξεων από το πολυνομοσχέδιο κατά τη συζήτηση επί των άρθρων.
Τόνισε ότι το είναι πολύ βαρύ το τίμημα των μέτρων που θα πληρώσει η εργατική τάξη αν δεν αντιδράσει μαζικά και δυναμικά και ανέφερε χαρακτηριστικές περιπτώσεις παλιών και νέων μέτρων που χτυπούν την καρδιά της κοινωνικής ασφάλισης με τη μείωση κυρίων και επικουρικών συντάξεων και με την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67 έτη.

Ανέφερε επίσης ότι με το πάγωμα της κρατικής επιχορήγησης από το 2016 έως το 2021 στην καλύτερη περίπτωση θα μείνουν παγωμένες οι κατώτερες συντάξεις, ενώ με την κατάργηση της επιχορήγησης στις επικουρικές σημαίνει ότι θα χρηματοδοτούνται μόνο από τις εισφορές που στην πράξη σημαίνει εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος.
Τόνισε ότι η σύνταξη του ΙΚΑ με τα κατώτερα όρια από 486 ευρώ θα μειωθεί στα 290 με 330 ευρώ, ενώ ανέφερε πως η μείωση των συντάξεων πριν τα 67 έτη θα είναι 80% στην πενταετία.