Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ : Καθόλου ρεύμα ή 1 ευρώ τη μέρα για ρεύμα



ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ Τετάρτη 17 Δεκέμβρη 2014
Η αντιπαράθεσή τους μακριά από τις ανάγκες του λαού
Οποιος παρακολούθησε τη Δευτέρα το βράδυ τη συζήτηση ανάμεσα στους κ.κ. Ντινόπουλο και Στρατούλη στον τηλεοπτικό σταθμό STAR, κατάλαβε από ένα και μόνο παράδειγμα διαπληκτισμού ποια είναι η ουσία της αντιπαράθεσης ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ και τι τραγικές επιπτώσεις μπορεί να έχει για το λαό το να στηρίξουν τη μία ή την άλλη πολιτική πρόταση, που η βάση της, βέβαια, έχει τον ίδιο στρατηγικό στόχο.
Ερχεται ως θέμα συζήτησης η απόφαση της Περιφέρειας Αττικής που διοικεί ο ΣΥΡΙΖΑ να μοιράσει ένα βοήθημα 360 ευρώ σε όσους έχει κοπεί το ρεύμα για να επανασυνδεθεί. Λέει, λοιπόν, ο υπουργός της ΝΔ: «Κοροϊδεύετε τον κόσμο, τούς δίνετε 1 ευρώ τη μέρα και λέτε ότι τούς δίνετε δωρεάν ρεύμα». Απαντά ο κ. Στρατούλης: «Εσείς τούς κόβετε το ρεύμα».
Και οι δύο έχουν κάποιο δίκιο. Το ερώτημα για το λαό, όμως, είναι άλλο. Μπορεί για τα εργατικά νοικοκυριά, που έχουν συγκεκριμένες ανάγκες και μάλιστα στον 21ο αιώνα, να μπαίνει σαν δίλημμα το: Καθόλου ρεύμα ή 1 ευρώ τη μέρα για ρεύμα (δηλαδή πάλι καθόλου ρεύμα);