Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2014

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Παρέμβαση επιτροπών ανέργων στο ΙΚΑ



ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ Τρίτη 23 Δεκέμβρη 2014
Δυναμική παρέμβαση στο κεντρικό κατάστημα του ΙΚΑ στην Αριστοτέλους, στο κέντρο της πόλης, πραγματοποίησαν χτες το πρωί οι Επιτροπές Ανέργων της Κεντροανατολικής Θεσσαλονίκης, απαιτώντας δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους τους ανέργους και τις οικογένειές τους.
Μπροστά από τα γραφεία του ΙΚΑ στόλισαν ένα μικρό χριστουγεννιάτικο δένδρο με τις διεκδικήσεις τους. Στη διάρκεια της κινητοποίησης συναντήθηκαν με τον διευθυντή του ΙΚΑ και υπέβαλαν τα αιτήματά τους, που αφορούν επείγουσες ανάγκες επιβίωσης.
Κατήγγειλαν ότι δεν φτάνει που μένουν έξω από την παραγωγή χωρίς να το θέλουν, τους στερούν και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Αυτή τη στιγμή για την ανανέωση βιβλιαρίων του ΙΚΑ σε ανέργους απαιτείται ένας αριθμός ενσήμων αυξανόμενος με κλιμάκωση κατ' έτος, αν κάποιος είναι πάνω από 29 χρόνων. Με αυτόν τον τρόπο στερούν την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη από ένα μεγάλο μέρος των ανέργων.
Απαιτούν: Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη με ανανέωση όλων των βιβλιαρίων των ανέργων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Η κάλυψη να είναι από το κράτος και να συμπεριλαμβάνονται και τα μέλη των οικογενειών τους. Ο χρόνος ανεργίας να υπολογίζεται ως συντάξιμος χρόνος ασφάλισης και να βαρύνει το κράτος και τους εργοδότες. Επίδομα ανεργίας 600 ευρώ για κάθε άνεργο χωρίς προϋποθέσεις. Να απαγορευθεί η διακοπή ρεύματος, νερού, σταθερού τηλεφώνου στους ανέργους. Δωρεάν μετακινήσεις με τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Επιδότηση ενοικίου κατά 100% από το κράτος. Καμιά εφαρμογή των αντιασφαλιστικών μέτρων που ετοιμάζονται.