Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

Αρχίζει σήμερα το 11ο Συνέδριο της ΚΝΕ



ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ Πέμπτη 18 Δεκέμβρη 2014
Αρχίζουν σήμερα οι εργασίες του 11ου Συνεδρίου της ΚΝΕ, που γίνονται στην Εδρα της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό, με σύνθημα «Πρωτοπόρα νεολαία του ΚΚΕ μαχητικά στο δρόμο για το σοσιαλιστικό αύριο - χωρίς κρίσεις, πολέμους, εκμετάλλευση», και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 21 Δεκέμβρη.
Η έναρξη του 11ου Συνεδρίου θα γίνει στις 5 το απόγευμα, με την παρουσίαση της εισήγησης του ΚΣ για το 11ο Συνέδριο από το Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ, Θοδωρή Χιώνη, ενώ στην εκδήλωση της έναρξης θα χαιρετίσει και ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Δημοκρατικών Νεολαιών (ΠΟΔΝ), Νίκος Παπαδημητρίου.
Η είσοδος στην εκδήλωση της έναρξης του Συνεδρίου γίνεται αποκλειστικά με προσκλήσεις και το «παρών» θα δώσουν σε αυτή βετεράνοι κομμουνιστές και αγωνιστές, συνδικαλιστές, εκπρόσωποι φορέων, πρέσβεις, δήμαρχοι, πανεπιστημιακοί δάσκαλοι, εκπρόσωποι θεραπευτικών κοινοτήτων, άνθρωποι των Γραμμάτων, των Τεχνών και του Αθλητισμού. Παράλληλα, τις εργασίες θα παρακολουθήσουν 20 αντιπροσωπείες Οργανώσεων Νεολαίας απ' όλο τον κόσμο. Θα προβληθεί βίντεο αφιερωμένο στο 11ο Συνέδριο.
Ολα είναι έτοιμα για το Συνέδριο της Οργάνωσης και το κτίριο του Περισσού έχει ντυθεί μέσα κι έξω τα γιορτινά του, καθώς, πέρα από τα γιγαντοπανό με το σύνθημα του συνεδρίου που κοσμούν τους εξωτερικούς χώρους, η ΚΝΕ έχει επιμεληθεί και μια έκθεση ιστορικού αρχειακού υλικού στο φουαγιέ του κτιρίου, καθώς και έκθεση έργων τέχνης.
Ετσι, από σήμερα και για τέσσερις μέρες συνέρχεται το ανώτατο καθοδηγητικό όργανο της ΚΝΕ, το Συνέδριό της, μετά από μια πλούσια προσυνεδριακή διαδικασία που κράτησε τρεις μήνες και άπλωσε τη συζήτηση πάνω στις Θέσεις του ΚΣ της ΚΝΕ για το Συνέδριο σε όλες τις ΟΒ και τα μέλη της ΚΝΕ, στα καθοδηγητικά της όργανα μέσα από τις συνδιασκέψεις και, ακόμα, μέσα από το δημόσιο προσυνεδριακό διάλογο που έγινε στις σελίδες του «Οδηγητή», όπου δημοσιεύτηκαν συνολικά 114 κείμενα, αλλά και πλατιά στη νεολαία μέσα από τις εκατοντάδες εκδηλώσεις και συσκέψεις που διοργανώθηκαν.
Η ΚΝΕ βγήκε πιο ώριμη μέσα από αυτήν τη διαδικασία και με αυτόν το βηματισμό αρχίζει το Συνέδριό της με κομμουνιστική αισιοδοξία, για ακόμα πιο γερή και πρωτοπόρα Οργάνωση Νεολαίας του ΚΚΕ, ικανή να μάχεται κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες μέσα στη νεολαία των εργατικών - λαϊκών στρωμάτων με στόχο την επαναστατική ανατροπή της εκμεταλλευτικής κοινωνίας, για το σοσιαλιστικό αύριο.
 Οι διεθνείς αντιπροσωπείες στο Συνέδριο


Στο Συνέδριο της ΚΝΕ θα παραβρεθούν και θα παρακολουθήσουν τις εργασίες του αντιπροσωπείες από 20 Οργανώσεις Νεολαίας απ' όλο τον κόσμο, σηματοδοτώντας και την ανάγκη ενίσχυσης της κοινής δράσης και του συντονισμού των Κομμουνιστικών Νεολαιών.
Ανάμεσα στις αντιπροσωπείες θα είναι και η Παγκόσμια Ομοσπονδία Δημοκρατικών Νεολαιών (ΠΟΔΝ) με τον πρόεδρό της, Νίκο Παπαδημητρίου, που θα χαιρετίσει στην έναρξη του Συνεδρίου.
Οι αντιπροσωπείες των Οργανώσεων, επίσης:
-- Το πρωί της Παρασκευής 19 Δεκέμβρη, θα επισκεφθούν το Μουσείο της Ακρόπολης.
-- Το απόγευμα της Παρασκευής 19 Δεκέμβρη, θα συναντηθούν με τον Δημήτρη Κουτσούμπα, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.
-- Το βράδυ της Παρασκευής 19 Δεκέμβρη, θα παραβρεθούν στη συνεστίαση που οργανώνει η Κομματική Οργάνωση Ν. Ηρακλείου του ΚΚΕ.
-- Το μεσημέρι του Σαββάτου 20 Δεκέμβρη, θα επισκεφθούν και θα ξεναγηθούν στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής, όπου την Πρωτομαγιά του 1944 οι ναζί εκτέλεσαν 200 κομμουνιστές. Στη συνέχεια, θα έχουν συνάντηση με τον Ηλία Σταμέλο, δήμαρχο Καισαριανής.
Αναλυτικά, οι Οργανώσεις που θα συμμετάσχουν με αντιπροσωπεία τους στο 11ο Συνέδριο της ΚΝΕ είναι οι εξής:
1. ΠΟΔΝ - Παγκόσμια Ομοσπονδία Δημοκρατικών Νεολαιών
2. Νεολαία Αλγερινού Κόμματος για τη Δημοκρατία και το Σοσιαλισμό (PADS)
3. Κολεκτίβες Νέων Κομμουνιστών Ισπανίας (CJC)
4. Κομμουνιστική Νεολαία Ισπανίας
5. FGC - Μέτωπο Κομμουνιστικής Νεολαίας Ιταλίας
6. Ενωση Κομμουνιστικών Νεολαιών Καναδά - YCL Canada
7. Νέοι Κομμουνιστές Δανίας
8. SDAJ - Σοσιαλιστική Γερμανική Εργατική Νεολαία
9. Πορτογαλική Κομμουνιστική Νεολαία
10. ΕΔΟΝ - Κύπρος
11. COMAC - Βέλγιο (Νεολαία Κόμματος Εργασίας Βελγίου)
12. Κομμουνιστική Νεολαία Τουρκίας
13. KJOE - Κομμουνιστική Νεολαία Αυστρίας
14. Ενωση Δημοκρατικής Νεολαίας Λιβάνου
15. Ομοσπονδία Κομμουνιστικών Νεολαιών Μεξικού
16. SKOJ - Ενωση Κομμουνιστικών Νεολαιών Γιουγκοσλαβίας (Σερβία)
17. Συριακή Κομμουνιστική Νεολαία - Νεολαία Χαλίντ Μπαγκντάς
18. RKSM (b) - Επαναστατική Κομμουνιστική Ενωση Νεολαίας Ρωσίας (μπολσεβίκοι)
19. Επαναστατική Κομμουνιστική Νεολαία Σουηδίας (RKU)
20. Κομμουνιστική Νεολαία Πακιστάν