Πέμπτη 25 Δεκεμβρίου 2014

Χάλασαν τη φιέστα Μπουτάρη - «Coca Cola»



ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ Τετάρτη 24 Δεκέμβρη 2014
Οι απεργοί της «Coca - Cola» χάλασαν τη φιέστα του δημάρχου Θεσσαλονίκης, που ήθελε να φωταγωγήσει τα χριστουγεννιάτικα δένδρα μπροστά στο Δημαρχείο και το Λευκό Πύργο με χορηγό την πολυεθνική. Η διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης, για άλλη μια χρονιά, με αφορμή τα Χριστούγεννα, έφερε στο προσκήνιο τους επιχειρηματίες - χορηγούς και τους ενέπλεξε μέχρι και στον εορταστικό διάκοσμο της πόλης.
Στο πλαίσιο αυτό, η «Coca Cola» προσέφερε δέντρα κατασκευασμένα από λαμπιόνια, τα οποία τοποθετήθηκαν στο Λευκό Πύργο και στο Δημαρχείο. Το απόγευμα της Δευτέρας, ο δήμαρχος Γ. Μπουτάρης θα έκανε την επίσημη φωταγώγησή τους. Από νωρίς οι απεργοί, που συνεχίζουν για 15 και πλέον μήνες την απεργία, απαιτώντας την παραγωγική επαναλειτουργία του εργοστασίου της Θεσσαλονίκης και την ανάκληση των απολύσεων, με πλακάτ και συνθήματα κατήγγειλαν την πρόκληση της διοίκησης του δήμου. Ο δήμαρχος, τελικά, δεν εμφανίσθηκε και η φιέστα χάλασε.
Στο πλευρό των απεργών της «Coca - Cola» βρέθηκαν η ΠΟΕΕΠ, σωματεία του κλάδου και ταξικά συνδικάτα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ. Ως ένδειξη αλληλεγγύης, ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στη «Μαλαματίνα» παρέδωσε στους απεργούς εκ μέρους των συναδέλφων του τις δωροεπιταγές που τους δόθηκαν από την επιχείρηση.
Στη διαμαρτυρία παραβρέθηκε ο δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Γιάννης Δελής. Εξέφρασε την αλληλεγγύη του στους απεργούς και κατήγγειλε την πρακτική της διοίκησης του δήμου που παίρνει σταθερά θέση υπέρ της πολυεθνικής και αρνείται να βγάλει έστω και ένα ψήφισμα συμπαράστασης στον αγώνα των απεργών.