Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014

«Λαϊκή Συσπείρωση» Αγίων Αναργύρων – Καματερού: Να ληφθούν μέτρα αντιπλημμυρικής προστασίας



ΠΗΓΗ 902.gr Δημοσίευση: Σάβ, 20/12/2014 - 18:11

Να ληφθούν άμεσα μέτρα αντιπλημμυρικής προστασίας για τις λαϊκές γειτονιές της Δυτικής Αθήνας απαιτεί η «Λαϊκή Συσπείρωση» Αγίων Αναργύρων – Καματερού.
Επισημαίνει ότι δύο μήνες μετά την καταστροφική πλημμύρα, η περιοχή παραμένει αθωράκιστη.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Η νεροποντή που εκδηλώθηκε στις 24 Οκτωβρίου έπληξε όλη τη Δυτική Αθήνα, και το Δήμο μας, με αποτέλεσμα να κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές και να προκληθούν ζημίες σε κατοικίες, οικοσκευές, αυτοκίνητα, μικρές επιχειρήσεις και υποδομές. Οι καταστροφές συγκεντρώθηκαν για ακόμα μια φορά στις λαϊκές συνοικίες της Αθήνας και του Πειραιά όπου υπάρχει απουσία ολοκληρωμένου αντιπλημμυρικού σχεδιασμού με αποσπασματικές παρεμβάσεις και έργα σε εξέλιξη που χρονοτριβούν και εξελίσσονται σε ανοιχτές πληγές.
Υπάρχουν σοβαρές ευθύνες στη σημερινή κυβέρνηση και στις κυβερνήσεις διαχρονικά, στις περιφερειακές και δημοτικές αρχές, που ενώ γνωρίζουν το πρόβλημα, δε χρηματοδοτούν απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα, την ίδια στιγμή που παρέχουν προκλητική χρηματοδότηση σε μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους και σε έργα βιτρίνας.

Πλησιάζουμε στους δύο μήνες μετά τις καταστροφές και η περιοχή μας παραμένει σήμερα αθωράκιστη απέναντι στα καιρικά φαινόμενα. Οι προϋπολογισμοί που ψηφίστηκαν πρόσφατα από τη διοίκηση του Δήμου Αγίων Αναργύρων-Καματερού και της διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής επιβεβαιώνουν το γεγονός ότι τα ποσά που προβλέπονται για αντιπλημμυρικά έργα υποδομής είτε είναι μηδενικά είτε είναι τέτοια που δεν επαρκούν για στοιχειώδεις παρεμβάσεις.
Ο χειμώνας είναι μπροστά. Προέχει να μη θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές.
Απαιτούμε τώρα να ληφθούν άμεσα μέτρα αντιπλημμυρικής προστασίας για τις λαϊκές γειτονιές της Δυτικής Αθήνας. Να δοθεί άμεσα έκτακτη ενίσχυση στους δήμους από τον κρατικό προϋπολογισμό για να αντιμετωπιστούν επείγουσες ανάγκες αντιπλημμυρικής θωράκισης.
Να αποζημιωθούν οι πληγέντες στο πραγματικό ύψος των ζημιών και να απαλλαγούν από δημοτικά τέλη και ΕΝΦΙΑ. Να παγώσουν τα χρέη τους σε Εφορία, ΟΑΕΕ και Ταμεία χωρίς προσαυξήσεις και πρόστιμα.
Με οργάνωση και αγώνα να διεκδικήσουμε την προστασία της ζωή μας από την πολιτική της συγκυβέρνησης και των κομμάτων που στηρίζουν την ΕΕ που υπηρετεί τα κέρδη των λίγων και αδιαφορεί για τη ζωή του λαού».