Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις γονείς και μαθητές του Δήμου Θέρμης Θεσσαλονίκης, απαιτώντας να δοθεί λύση για την έγκαιρη, ασφαλή και δωρεάν μεταφορά των μαθητών
Σήμερα η Ένωση Γονέων του Δήμου απαίτησε, με παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησε στο δήμο, τη σύγκληση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας για το ζήτημα της μεταφοράς των μαθητών.
Την Παρασκευή 3 Οκτώβρη καλούν τους δήμους που έχουν πρόβλημα μεταφοράς μαθητών να κλείσουν τα Δημαρχεία σε ένδειξη συμπαράστασης.
Την ίδια μέρα θα πραγματοποιηθεί και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Οι γονείς του Δήμου Θέρμης καλούν σε συντονισμένες δράσεις και τις υπόλοιπες Ενώσεις Γονέων που αντιμετωπίζουν αντίστοιχα προβλήματα. Την Πέμπτη 2 Οκτώβρη μάλιστα θα προχωρήσουν και σε συνέντευξη Τύπου.
Θυμίζουμε ότι οι κινητοποιήσεις ξεκίνησαν από την περασμένη εβδομάδα. Το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα οξυμένο ενώ από την περασμένη Παρασκευή οι γονείς του 3ου Γυμνασίου ως ένδειξη διαμαρτυρίας αρνούνται να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο.
Το δικαίωμα των παιδιών μας στη μόρφωση και τη ζωή είναι αδιαπραγμάτευτο, δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να τους το στερήσει, σημειώνουν σε ανακοίνωσή τους οι Λαϊκές Επιτροπές του δήμου που συμμετέχουν στην κινητοποίηση.