Τρίτη, 30 Σεπτεμβρίου 2014

Δήλωση του δημάρχου Πατρέων Κ. Πελετίδη για τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στους ΟΤΑ

ΠΗΓΗ 902.gr Δημοσίευση: Τρί, 30/09/2014 - 11:16 Τελευταία Ενημέρωση: Τρί, 30/09/2014 - 12:34
Τη στήριξή του στον αγώνα των εργαζομένων στους ΟΤΑ, στο πλαίσιο της ημέρας δράσης στους ΟΤΑ, ενάντια στην «αξιολόγηση» και τον «επανέλεγχο», εξέφρασε ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης.
Συγκεκριμένα σε δήλωσή του επισημαίνει: 
«Σήμερα οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ κινητοποιούνται ενάντια στην αξιολόγηση και στις απολύσεις.
Παλεύουν για σταθερή απασχόληση με δικαιώματα.
Στηρίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων στο δήμο μας και καλούμε να συμπαραταχθούν μαζί τους και τους υπόλοιπους εργαζόμενους.
Ταυτόχρονα πρέπει να βγουν τα αναγκαία συμπεράσματα.
Η καπιταλιστική ανάπτυξη, η κερδοφορία, η προσαρμογή στην Ευρωπαϊκή Ένωση και οι ανάγκες του κεφαλαίου, που υπηρετούν δεξιοί και αριστεροί διαχειριστές του συστήματος, απαιτούν εκτός των άλλων την παράδοση κρίσιμων τομέων και κοινωνικών υπηρεσιών στους επιχειρηματίες.
Γι’ αυτό μπαίνουν ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια στους οργανισμούς, γι’ αυτό εμπορευματοποιούνται κοινωνικές δομές και υπηρεσίες, γι’ αυτό χτυπιέται ανελέητα η σταθερή εργασία.
Αυτή την πολιτική, που δεν αμφισβητεί τη συμμετοχή της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στηρίζει ολόθερμα την εντός εισαγωγικών υγιή επιχειρηματικότητα, πρέπει να αντιπαλέψουν ενωμένοι οι εργαζόμενοι.
Η εργατική τάξη έχει εμπειρία, δεν πρέπει να μπει κάτω από ξένη σημαία.
Να μην επιτρέψει να τη χειραγωγήσουν με σκοπό να επιλέγει κάθε φορά ποιος θα κατακρεουργήσει τα δικαιώματά τους».  
Ο Κ. Πελετίδης το πρωί βρέθηκε στο πλευρό των εργαζομένων στους ΟΤΑ που πραγματοποίησαν κινητοποίηση στο Δημαρχείο Πατρέων ενάντια στην αξιολόγηση εκφράζοντας τη συμπαράσταση του Δήμου. Επίσης, μίλησε στην τηλεόραση του «Σκάι». Δείτε πάνω το βίντεο.