Σάββατο, 27 Σεπτεμβρίου 2014

Πανελλαδική Γραμματεία ΟΤΑ του ΠΑΜΕ: Ημέρα δράσης των εργαζόμενων στους δήμους η 30η Σεπτέμβρη

ΠΗΓΗ 902.gr Δημοσίευση: Παρ, 26/09/2014 - 15:21
Ημέρα δράσης των εργαζομένων στους δήμους, προκηρύσσει η Πανελλαδική Γραμματεία στους ΟΤΑ του ΠΑΜΕ, την Τρίτη 30 Σεπτέμβρη. Καλεί τα σωματεία να διοργανώσουν Γενικές Συνελεύσεις και μαζικές κινητοποιήσεις. Στην ανακοίνωσή της αναφέρει:
«Δυναμώνουμε τον αγώνα ενάντια στην "αξιολόγηση", τις απολύσεις - διαθεσιμότητες, το λεγόμενο επανέλεγχο των συμβάσεων.
Ξεσκεπάζουμε την προπαγάνδα της συγκυβέρνησης ότι θέλει να "νοικοκυρέψει" το δημόσιο και ότι ενδιαφέρεται να χτυπήσει τις παρανομίες και τα "πλαστά" δικαιολογητικά.
Λέει ψέματα!
Κυβέρνηση, αστικό κράτος και Ευρωπαϊκή Ένωση, θέλουν να γεμίσουν τη δεξαμενή των απολύσεων, με εργαζόμενους, που ένιωσαν στο πετσί τους για πολλά χρόνια τι σημαίνει δουλειά με σύμβαση, με μπλοκάκι, τι σημαίνει να είσαι όμηρος… Είναι αυτοί οι εργαζόμενοι, που δούλευαν με ευθύνη των δημοτικών αρχών ανασφάλιστοι και απλήρωτοι για αρκετά διαστήματα. Αυτούς τώρα η συγκυβέρνηση θέλει να πετάξει στο δρόμο σαν στυμμένες λεμονόκουπες μέσα από το λεγόμενο επανέλεγχο των συμβάσεων των ΙΔΑΧ.
Να μην τους το επιτρέψουμε!
Να μην τους αφήσουμε να δημιουργήσουν αντιθέσεις ανάμεσά μας.
Να ξεσκεπάσουμε επίσης τις αυταπάτες που σπέρνει και η ηγεσία της ΠΟΕ-ΟΤΑ ("ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ" - πρώην ΠΑΣΚΕ ΟΤΑ, ΔΑΚΕ, ΑΣΚ ΟΤΑ) ότι στο πλαίσιο του σημερινού δρόμου ανάπτυξης, της σημερινής εξουσίας και του σημερινού, αντιδραστικού, κρατικού μηχανισμού, μπορεί να υπάρξει μια "καλή" αξιολόγηση, μια αξιολόγηση που θα υπηρετεί τα εργατικά-λαϊκά συμφέροντα.
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες
Να συζητήσουμε στις Γενικές μας Συνελεύσεις και να απαιτήσουμε:

  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Καμιά απόλυση-καμιά διαθεσιμότητα. Επαναπρόσληψη τώρα των απολυμένων. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων. Μέτρα προστασίας των ανέργων. Να καταργηθεί ο ν.4250 "περί αξιολόγησης".
  • Πλήρη κρατική χρηματοδότηση των ΟΤΑ, για εξασφάλιση όλων των λειτουργικών δαπανών και της μισθοδοσίας από τον κρατικό προϋπολογισμό. Μείωση των ανταποδοτικών τελών και ουσιαστική ελάφρυνση των λαϊκών στρωμάτων. Κατάργηση των τροφείων.
  • Εξασφάλιση της λειτουργίας των κοινωνικών δομών, πλήρη χρηματοδότησή τους από τον κρατικό προϋπολογισμό, ένταξή τους στις υπηρεσίες, που βρίσκονται στον κορμό του δήμου. Μέτρα για την ανακούφιση της λαϊκής οικογένειας.
  • Καμιά άμεση ή έμμεση ιδιωτικοποίηση (ΣΔΙΤ, παραχώρηση κ.λπ.) σε όλους τους τομείς. Καμιά σύμπραξη ή προγραμματική σύμβαση με ΚΟΙΝΣΕΠ, ΜΚΟ κ.λπ.
Με βάση αυτά στις Γενικές μας Συνελεύσεις να αποφασίσουμε ότι συμμετέχουμε ως Σωματείο στο μεγάλο, παλλαϊκό, πανελλαδικό συλλαλητήριο την 1η Νοέμβρη.
Ήδη ανακοίνωσαν ότι θα συμμετάσχουν πάνω από 30 Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα, εκατοντάδες Σωματεία, όλα τα μπλόκα των αγροτών, δεκάδες Ενώσεις αυτοαπασχολούμενων, φορείς των γυναικών και της νεολαίας. Σε αυτό το προσκλητήριο της Λαϊκής Συμμαχίας και της Λαϊκής Αντεπίθεσης, επιβάλλεται να δώσουμε το "παρών", να δείξουμε τη δύναμή μας, να τους σταματήσουμε, να τους ανατρέψουμε.
Έχουμε τη δύναμη. Όλοι και όλες στο πανελλαδικό-παλλαϊκό Συλλαλητήριο στις 1η Νοέμβρη 12 μ.μ. στο Σύνταγμα».