Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΑΣ: Ενισχύουμε το μαζικό αθλητισμό σε κάθε γειτονιά




ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ Τρίτη 23 Σεπτέμβρη 2014

Με συναίσθηση της υποχρέωσης να διαδώσει πλατιά την αντίληψη της οργανωμένης πάλης για την ανατροπή της απαράδεκτης κατάστασης που έχει διαμορφωθεί σήμερα στη Φυσική Αγωγή και τον Αθλητισμό, η δημοτική αρχή Πάτρας συμμετέχει, ως συνδιοργανωτής, στο λαϊκό αγώνα δρόμου «RUN GREECE», που θα διεξαχθεί στις 12 Οκτώβρη.

Σχετική συνέντευξη Τύπου για τον αγώνα δρόμου που συνδιοργανώνουν ο ΣΕΓΑΣ, ο Δήμος Πάτρας και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας παραχωρήθηκε χτες. Στην παρέμβασή του ο αντιδήμαρχος Διοίκησης του Δήμου Πάτρας, Διονύσης Πλέσσας, εξέφρασε τη στήριξη της νέας διοίκησης στο λαϊκό αγώνα δρόμου, καθώς «θεωρούμε τη συνεχή σωματική κίνηση αναπόσπαστο στοιχείο της ζωής του ανθρώπου, αφού συνδέεται με την ικανοποίηση βασικών αναγκών του. Η οργάνωση και η διαμόρφωση όρων και προϋποθέσεων με συστηματικό και επιστημονικό τρόπο της ενασχόλησής του με τη σωματική κίνηση και τη φυσική αγωγή εξασφαλίζει τη στοιχειώδη ποιότητα ζωής για τον άνθρωπο.

Δυστυχώς, στη διαμορφωμένη σημερινή κοινωνική και πολιτική πραγματικότητα, η συστηματική ενασχόληση με τη φυσική αγωγή αποτελεί πολυτέλεια και "άπιαστο όνειρο" για τα λαϊκά στρώματα και ιδιαίτερα για τη νεολαία. Το κοινωνικο-οικονομικό σύστημα που επικρατεί θεωρεί "κόστος" την πρόσβαση του λαού και της νεολαίας σε σύγχρονες και οργανωμένες αθλητικές υποδομές με την υποστήριξη επιστημονικού δυναμικού, εκεί που μορφώνεται, που δουλεύει και κατοικεί ο λαός μας. Η πολιτική της κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των πολιτικών τους εκπροσώπων υπηρετεί αυτήν την κατεύθυνση - αντίληψη.

Ευνοείται με ποικίλους τρόπους η διείσδυση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, με στόχο την απόσπαση κέρδους και άλλων σκοπιμοτήτων. Την ίδια στιγμή, υποβαθμίζεται η κρατική παρέμβαση, μειώνεται η οικονομική επιχορήγηση από τον κρατικό προϋπολογισμό - σε όλα τα επίπεδα - δημιουργώντας συνθήκες ασφυξίας και στους φορείς των "αγωνιστικών αθλημάτων" και στην Τοπική Διοίκηση, που μπορεί να παίξει ένα θετικό ρόλο στην ανάπτυξη του μαζικού - λαϊκού αθλητισμού, ενώ επιπλέον μειώνουν και το χρόνο της Φυσικής Αγωγής στα σχολεία».

Καταλήγοντας ο Δ. Πλέσσας τόνισε: «Συμμετέχουμε στην πρωτοβουλία του ΣΕΓΑΣ - ως συνδιοργανωτές - γιατί θεωρούμε υποχρέωσή μας να διαδώσουμε πλατιά την αντίληψη της οργανωμένης πάλης από όλους τους φορείς, με σκοπό την ανατροπή της απαράδεκτης σημερινής κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στη Φυσική Αγωγή και τον Αθλητισμό, εκτιμώντας τη θετική συμβολή και την ευρύτερη αξία τους, οι οποίες βοηθούν τον άνθρωπο να ενταχθεί στην κοινωνία, να δουλεύει συλλογικά, να έχει στόχους, να αντιμετωπίζει τα προβλήματά του αγωνιστικά».

Κατέθεσε, τέλος, συνοπτικά τη φιλοσοφία της νέας δημοτικής αρχής, που είναι η διεκδίκηση:

Χορήγησης δωρεάν από το κράτος όλων των προϋποθέσεων για τη Φυσική Αγωγή και τον Αθλητισμό της νεολαίας

·Μαζικού αθλητισμού σε κάθε γειτονιά

·Υλικοτεχνικής υποδομής, επιστημονικής στήριξης, επαρκούς κρατικής χρηματοδότησης που να κατοχυρώνει το δικαίωμα στη Φυσική Αγωγή και τον Αθλητισμό σε κάθε του έκφραση

·Κατάργησης κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας.