Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ: Να μην κλείσει το εργοστάσιο της Ελληνικής Χαλυβουργίας


ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ Παρασκευή 26 Σεπτέμβρη 2014

Η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ με Ερώτησή της προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προβάλλει το δίκαιο αίτημα των εργαζομένων να μην κλείσει το εργοστάσιο της Ελληνικής Χαλυβουργίας - HELLENIC STEEL- στη Θεσσαλονίκη, για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας, μισθών και δικαιωμάτων των εργαζόμενων. Στην Ερώτησή του ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος τόνισε τα εξής:

«Ανακοινώθηκε ότι η Ελληνική Εταιρεία Χάλυβος - HELLENIC STEEL (θυγατρική του Ιταλικού Ομίλου ILVA), η οποία απασχολεί 270 εργαζόμενους, είχε ετήσιο τζίρο 100 εκατ. ευρώ, κατέχει το 40% της εγχώριας αγοράς και σημαντικές εξαγωγές, κλείνει και πετά στο δρόμο τους εργαζομένους. Αυτό οφείλεται:

1. Στην επιδίωξη της μητρικής εταιρείας να αναδιαρθρώσει την παραγωγή με κριτήριο το κέρδος, να λειτουργήσει εκείνα τα εργοστάσια και σε εκείνες τις χώρες που εξασφαλίζουν τη μεγαλύτερη κερδοφορία.

2. Στη στρατηγική της ΕΕ που υπηρετεί τις ανάγκες των μονοπωλίων, των πολυεθνικών και διευκολύνει τη συγκέντρωση του κεφαλαίου.

3. Στην πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης, πολιτική υλοποίησης των κατευθύνσεων της ΕΕ και όσων οι μονοπωλιακοί όμιλοι σχεδιάζουν.

Πώς τοποθετείται η Επιτροπή στο δίκαιο αίτημα των εργαζομένων για να μην κλείσει το εργοστάσιο της Ελληνικής Χαλυβουργίας - HELLENIC STEEL- και για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας, μισθών και δικαιωμάτων των εργαζομένων;».