Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Μέρα δράσης σήμερα στους ΟΤΑ ενάντια σε «αξιολόγηση» και «επανέλεγχο» Κάλεσμα της Πανελλαδικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ στους ΟΤΑ

ΠΗΓΗ 902.gr
Αγωνιστικό κάλεσμα για να διοργανωθούν σήμερα Τρίτη 30 Σεπτέμβρη Γενικές Συνελεύσεις και μαζικές κινητοποιήσεις σε όλα τα σωματεία, στο πλαίσιο έντασης του αγώνα ενάντια στην «αξιολόγηση» και τον «επανέλεγχο» των συμβάσεων, απευθύνει η Πανελλαδική Γραμματεία του ΠΑΜΕ στους ΟΤΑ.
Σε ανακοίνωσή της σημειώνει ότι πρέπει να ξεσκεπαστεί το ψέμα της κυβερνητικής προπαγάνδας πως τάχα «ενδιαφέρεται να χτυπήσει τις παρανομίες και τα "πλαστά" δικαιολογητικά». Η αλήθεια είναι πως κυβέρνηση, αστικό κράτος και ΕΕ «θέλουν να γεμίσουν τη δεξαμενή των απολύσεων, με εργαζόμενους που ένιωσαν στο πετσί τους για πολλά χρόνια τι σημαίνει δουλειά με σύμβαση, με μπλοκάκι, τι σημαίνει να είσαι όμηρος... Είναι αυτοί οι εργαζόμενοι που δούλευαν με ευθύνη των δημοτικών αρχών ανασφάλιστοι και απλήρωτοι για αρκετά διαστήματα. Αυτούς τώρα η συγκυβέρνηση θέλει να πετάξει στο δρόμο σαν στυμμένες λεμονόκουπες μέσα από τον λεγόμενο επανέλεγχο των συμβάσεων των ΙΔΑΧ».
Ακόμα, να αποκαλυφθούν οι αυταπάτες που καλλιεργεί «η ηγεσία της ΠΟΕ - ΟΤΑ (ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ - πρώην ΠΑΣΚΕ ΟΤΑ, ΔΑΚΕ, ΑΣΚ ΟΤΑ) ότι στο πλαίσιο του σημερινού δρόμου ανάπτυξης, της σημερινής εξουσίας και του σημερινού, αντιδραστικού, κρατικού μηχανισμού, μπορεί να υπάρξει μια αξιολόγηση που θα υπηρετεί τα εργατικά - λαϊκά συμφέροντα».
Η Πανελλαδική Γραμματεία καλεί τους εργαζόμενους να συζητήσουν και να υιοθετήσουν στις Γενικές Συνελεύσεις το εξής πλαίσιο αιτημάτων:
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Καμιά απόλυση - καμιά διαθεσιμότητα. Επαναπρόσληψη τώρα των απολυμένων. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων. Μέτρα προστασίας των ανέργων. Να καταργηθεί ο ν.4250 «περί αξιολόγησης».
  • Πλήρης κρατική χρηματοδότηση των ΟΤΑ, για εξασφάλιση όλων των λειτουργικών δαπανών και της μισθοδοσίας από τον κρατικό προϋπολογισμό. Μείωση των ανταποδοτικών τελών και ουσιαστική ελάφρυνση των λαϊκών στρωμάτων. Κατάργηση των τροφείων.
  • Εξασφάλιση της λειτουργίας των κοινωνικών δομών, πλήρης χρηματοδότησή τους από τον κρατικό προϋπολογισμό, ένταξή τους στις υπηρεσίες που βρίσκονται στον κορμό του δήμου. Μέτρα για την ανακούφιση της λαϊκής οικογένειας.
  • Καμιά άμεση ή έμμεση ιδιωτικοποίηση (ΣΔΙΤ, παραχώρηση κ.λπ.) σε όλους τους τομείς. Καμιά σύμπραξη ή προγραμματική σύμβαση με ΚΟΙΝΣΕΠ, ΜΚΟ κ.λπ.
Με βάση αυτά οι Γενικές Συνελεύσεις να αποφασίσουν τη συμμετοχή στο μεγάλο πανελλαδικό συλλαλητήριο την 1η Νοέμβρη.