Σάββατο, 27 Σεπτεμβρίου 2014

ΕΕΔΥΕ: Εκθέτουν το λαό σε τεράστιο κίνδυνο για τα κέρδη των μονοπωλίωνΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ Παρασκευή 26 Σεπτέμβρη 2014
Η ΕΕΔΥΕ καταγγέλλει την απόφαση της κυβέρνησης για ανοιχτή εμπλοκή στην κλιμακούμενη ιμπεριαλιστική επέμβαση σε Συρία και Ιράκ, με πρόσχημα τη δράση των ισλαμιστών του «Ισλαμικού Κράτους» στην περιοχή. Σημειώνεται ότι η κυβερνητική απόφαση αφορά σε εφοδιασμό με πυρομαχικά και όπλα των Κούρδων στο Βόρειο Ιράκ, συμμετέχοντας έτσι στην αυτόκλητη «Συμμαχία των Προθύμων», υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, που στόχο έχει τον ενεργειακό και γεωστρατηγικό έλεγχο και την επιβολή του ιμπεριαλιστικού σχεδίου «Μεγάλη Μέση Ανατολή».
Οπως τονίζεται στην ανακοίνωση:
«Περισσεύει η υποκρισία, όταν όλοι γνωρίζουν πως το ελληνικό ΥΠΕΞ "ζήτησε" την αποχώρηση της πρέσβειρας της Συρίας από την Αθήνα και επέβαλε οικονομικές και πολιτικές κυρώσεις στη Συρία και το Ιράν, στο πλαίσιο των αποφάσεων της ΕΕ.
Με την απόφασή της αυτή, η ελληνική κυβέρνηση "αναβαθμίζει" τη συμμετοχή της σε πολεμικές επιχειρήσεις εναντίον "τρομοκρατών τζιχαντιστών", τους οποίους ΗΠΑ και ΝΑΤΟ, μαζί με τις μοναρχίες του Κόλπου, δημιούργησαν, χρηματοδότησαν και εκπαίδευσαν, όταν αυτό τους βόλευε. Τέτοιες δυνάμεις ήταν χρήσιμες όταν βομβάρδισαν οι ιμπεριαλιστές τη Λιβύη διαμελίζοντάς την. Η βάση της Σούδας ήταν και τότε στρατηγικό και κομβικό εφαλτήριο για τις επιθέσεις του ΝΑΤΟ, που απλόχερα παραχωρείται μονίμως από τις ελληνικές κυβερνήσεις.
Η απόφαση της κυβέρνησης έρχεται την ίδια στιγμή που και η τουρκική κυβέρνηση ανακοίνωσε την ενεργό συμμετοχή της στην ίδια "συμμαχία", συμβάλλοντας έτσι στον ανταγωνισμό για το ποιος καλύτερα θα υπηρετήσει τα ιμπεριαλιστικά σχέδια και τι μερτικό θα πάρει.
Η νέα κατάσταση που διαμορφώνεται έτσι, κλιμακώνει τους τυχοδιωκτισμούς και κινδύνους για όλους τους λαούς της περιοχής με ραγδαία άνοδο των κυμάτων προσφύγων προς όλες τις χώρες και ιδιαίτερα προς την Ελλάδα. Η ελληνική κυβέρνηση συντάσσεται ανοιχτά με όλους εκείνους που εδώ και χρόνια απεργάζονται και στήνουν επεμβάσεις, βίαιες αλλαγές καθεστώτων, αλλαγές συνόρων. Συμμετέχει και έχει μεγάλη ευθύνη!
Απαιτούμε:
-- Την απεμπλοκή από τις πολεμικές επιχειρήσεις εναντίον γειτονικών λαών!
-- Την επιστροφή των ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων από το εξωτερικό!
-- Το κλείσιμο της βάσης της Σούδας και των Στρατηγείων σε Θεσσαλονίκη και Λάρισα!
-- Την αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και τους υπόλοιπους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς!
Οι λαοί δεν έχουν ανάγκη από την "πρόθυμη βοήθεια" όλων αυτών που τους εμπλέκουν σε τέτοιου είδους κινδύνους και περιπέτειες, με μοναδικό σκοπό τα κέρδη των μονοπωλίων και του μεγάλου κεφαλαίου!».