Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

Κινητοποιήσεις μαθητών στη Θεσσαλονίκη




ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ Παρασκευή 26 Σεπτέμβρη 2014

Σε καταλήψεις σχολείων στη Θεσσαλονίκη προχώρησαν οι μαθητές, απαιτώντας εδώ και τώρα λύση στο πρόβλημα της μεταφοράς, άμεση κάλυψη των ελλείψεων σε εκπαιδευτικούς και βιβλία αλλά και δωρεάν γεύμα εντός του σχολείου, καθώς διαρκώς αυξάνεται ο αριθμός των μαθητών που υποσιτίζονται.

Σε κατάληψη βρίσκονται το 7ο Λύκειο Αγίου Παύλου, το Λύκειο και Γυμνάσιο Δρυμού, το Λύκειο Ασσύρου, το 3ο Γυμνάσιο Θέρμης, το ΕΠΑΛ Λαγκαδά και το σχολικό συγκρότημα του Ευκλείδη (7ο, 8ο και 10ο ΕΠΑΛ).

Οι μαθητές σχολείων του Λαγκαδά και της Ασσύρου, χτες το πρωί, πραγματοποίησαν συγκέντρωση και αποκλεισμό του δρόμου στον κόμβο της Λητής, απαιτώντας να δοθεί οριστικά λύση στο πρόβλημα της μεταφοράς τους στα σχολεία με ευθύνη του κράτους και χωρίς καμία επιβάρυνση των οικογενειών τους. Στις περιοχές αυτές, περίπου το 50% των μαθητών είναι αναγκασμένο να μετακινείται με λεωφορεία λόγω των μεγάλων αποστάσεων από τα σχολεία.

Οι μαθητές των τριών ΕΠΑΛ του Ευκλείδη, χτες, συμμετείχαν στην κινητοποίηση των Λαϊκών Επιτροπών και των Επιτροπών Ανέργων, έξω από τον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης, απαιτώντας δωρεάν μεταφορά των μαθητών.

Σήμερα, Παρασκευή, στις 10.30 π.μ., καλούν σε συγκέντρωση στο Αγαλμα Βενιζέλου. Απαιτούν: Να καταργηθούν οι συγχωνεύσεις των ΕΠΑΛ, να μη στοιβάζονται οι μαθητές σε 30άρια τμήματα, δωρεάν μεταφορές για κάθε μαθητή, δωρεάν βιβλία (αναγκάζονται να αγοράζουν τα βιβλία ειδικοτήτων), δωρεάν γεύμα στα σχολεία, να καταργηθεί η «τράπεζα θεμάτων».


Copyright © 1997-2014 ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ