ΠΗΓΗ 902.gr Δημοσίευση: Δευ, 29/09/2014 - 09:14

«Όχι στην αντεργατική "αξιολόγηση" και στη συκοφάντηση των εργαζομένων». Αυτό επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση» Καλλιθέας με αφορμή τις κυβερνητικές διαδικασίες για την «αξιολόγηση» και τον «επανέλεγχο των συμβάσεων» στο Δημόσιο. Όπως επισημαίνει στην ανακοίνωσή της: «Η κυβέρνηση και τα διάφορα φιλομονοπωλιακά επιτελεία συνειδητά "τσουβαλιάζουν" τις αντεργατικές διαδικασίες της "αξιολόγησης" και του "επανελέγχου του συμβάσεων" με το ζήτημα του εντοπισμού πλαστών πτυχίων, με σκοπό να συκοφαντήσουν τους εργαζομένους στο Δημόσιο, να δικαιολογήσουν τις απολύσεις και τις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις. Σκοπός τους είναι ένα αστικό κράτος πιο ικανό στην εξυπηρέτηση των μονοπωλίων.
Η "αξιολόγηση" και ο "επανέλεγχος", που τόσο πολύ κόπτονται, καμία σχέση δεν έχουν με τον έλεγχο για τον εντοπισμό πλαστών πτυχίων. Στόχος τους είναι:

1. Να χρησιμοποιηθούν σαν διαδικασίες μαζικών απολύσεων.
2. Να χρησιμοποιηθούν ως εργαλείο ενός νέου ισχυρού μηχανισμού (κινητικότητα, διαθεσιμότητα, νέο πειθαρχικό δίκαιο και μισθολόγιο, αξιολόγηση, πρόσληψη μάνατζερ) που θα χειραγωγεί και θα εκφοβίζει τους εργαζομένων αποτελεσματικότερα, προκειμένου να εξασφαλίσει ότι θα υλοποιούν χωρίς αντίσταση τις αντιλαϊκές κυβερνητικές πολιτικές.
3. Να οδηγήσουν σε ιδιωτικοποίηση των "επικερδών" υπηρεσιών των δήμων, αφού πρώτα τις απαξιώσουν και τις κλείσουν, βαθμολογώντας χαμηλά όλους τους υπάλληλους σε αυτές.
Ο περίφημος "επανέλεγχος των συμβάσεων", ο οποίος αφορά εργαζόμενους που οι συμβάσεις τους μετατράπηκαν από ορισμένου χρόνου σε αορίστου χρόνου μέσα από το Προεδρικό Διάταγμα 164/2004 επί κυβέρνησης ΝΔ, καμία σχέση δεν έχουν με τον έλεγχο για τα πλαστά πτυχία, ο οποίος είναι μια διαφορετική διαδικασία και έχει ξεκινήσει εδώ και μήνες.
Εκφράζουμε την κατηγορηματική μας αντίθεση στην εφαρμογή του Ν. 4250/14 και στηρίζουμε τους αγώνες των εργαζομένων για την κατάργησή του.
Απέναντι στον "κοινωνικό αυτοματισμό", το "διαίρει και βασίλευε", που καλλιεργούνται από την κυβέρνηση, απαντάμε ενιαία.

Εργαζόμενοι δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, άνεργοι, συνταξιούχοι, μικροί απασχολούμενοι, η νεολαία των λαϊκών οικογενειών οργανώνουμε τον αγώνα μας ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική που και αυτός ο νόμος υπηρετεί και απαιτούμε αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες για το λαό».