Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

Ωρωπός: Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου για τον ΕΝΦΙΑ με πρωτοβουλία της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

 ΠΗΓΗ 902.gr Δημοσίευση: Κυρ, 28/09/2014 - 22:55

Ψήφισμα ενάντια στην προσπάθεια της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ να συνδέσει την τοπική διοίκηση με την είσπραξη του ΕΝΦΙΑ κατέθεσε η «Λαϊκή Συσπείρωση» στο Δημοτικό Συμβούλιο Ωρωπού την Πέμπτη 25/09/2014. Το ψήφισμα εγκρίθηκε από το σώμα κατά πλειοψηφία και αναφέρει:
«Το Δημοτικό Συμβούλιο Ωρωπού είναι αντίθετο με τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ), που μονιμοποιεί και διευρύνει το ειδικό τέλος (χαράτσι), γιατί κανείς εργαζόμενος Έλληνας -πλην ελαχίστων ίσως εξαιρέσεων- δεν θα μπορεί να πληρώσει τους πολλαπλούς φόρους που επιβάλλονται.
Ο ΕΝΦΙΑ ισοπεδώνει την ακίνητη περιουσία και ευνοεί τις μεγάλες ιδιοκτησίες, χαρατσώνει την πρώτη κατοικία και τη μικρή ιδιοκτησία. Μετατρέπει σε ενοικιαστές τους εργαζόμενους που με χίλια βάσανα έφτιαξαν ένα σπίτι για να στεγάσουν την οικογένειά τους.
Ιδιαίτερα η φορολόγηση των αγροτεμαχίων λειτουργεί ως αντικίνητρο για την επιβίωση των μικρών και μεσαίων αγροτών.
Θεωρούμε απαράδεκτη την προσπάθεια να συνδεθεί η Τοπική Διοίκηση με την είσπραξη του ΕΝΦΙΑ και οποιουδήποτε άλλου φόρου, για να μειωθούν οι δικαιολογημένες αντιδράσεις των λαϊκών στρωμάτων.

Απαιτούμε από την κυβέρνηση να καταργήσει τον απαράδεκτο και αντιλαϊκό αυτό φόρο.
Το Δημοτικό Συμβούλιο καλεί την ΚΕΔΕ και την ΠΕΔ Αττικής να εκφράσει την αντίθεσή της στο νόμο για τον ΕΝΦΙΑ και να μην αποδεχτούν να παίξουν το ρόλο του "Δούρειου Ίππου" για την εφαρμογή του.
Καλεί το λαό και τη νεολαία σε σθεναρή αντίσταση για την κατάργηση αυτού του νόμου.
Καλεί τους μαζικούς, κοινωνικούς και συνδικαλιστικούς φορείς, να αναλάβουν τις αναγκαίες πρωτοβουλίες ενημέρωσης και κινητοποίησης των εργαζομένων, ενάντια σε τέτοια αντιλαϊκά μέτρα και πολιτικές».