Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΖΙΧΝΗΣ Παραδίδει μαθήματα εκμετάλλευσης εργατών

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ Κυριακή 28 Σεπτέμβρη 2014



Τον αντιλαϊκό ρόλο της επιβεβαίωσε η Διοίκηση του Δήμου Νέας Ζίχνης Σερρών, από την πρώτη κιόλας συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Αποφάσισε να παραχωρήσει το δικαίωμα στο δήμαρχο να προσλαμβάνει έως 20 άτομα σε κάθε δημοτικό διαμέρισμα για 4 το πολύ μεροκάματα το μήνα, χωρίς ένσημα. Ουσιαστικά, αποφάσισε να συμμετάσχει στην επιχείρηση εκμετάλλευσης των ανέργων, με πρόσχημα την αντιμετώπιση της ανεργίας.

Επίσης, αποφάσισε την αύξηση των τελών καθαριότητας κατά 8%, φορτώνοντας επιπλέον βάρη στους δημότες.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Δήμου Ζίχνης δηλώνει την αντίθεσή της στις παραπάνω αποφάσεις και σημειώνει: «Δε θέλουμε ένα δήμο που να συμμετέχει στη χυδαία εκμετάλλευση των εργαζομένων και των ανέργων, να χαρατσώνει τους δημότες, δήθεν για να λειτουργήσει καλά, να δίνει στην πράξη συγχωροχάρτι στην κυβέρνηση, όταν εμπλέκει τη χώρα στις διεθνείς συγκρούσεις για να κερδίσουν οι ιδιοκτήτες των μονοπωλίων. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρομεσαίους αγρότες να κάνουν τη δική τους συμμαχία και σε επίπεδο Δήμου Νέας Ζίχνης. Να συσπειρωθούν στη "Λαϊκή Συσπείρωση", να πάνε κόντρα σε τέτοιες αποφάσεις».