Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Τα οξυμένα προβλήματα των κτηνοτρόφων αναδεικνύει η «Λαϊκή Συσπείρωση» Ανατ. Μακεδονίας - Θράκης

 ΠΗΓΗ 902.gr Δημοσίευση: Πέμ, 25/09/2014 - 18:01
Τα οξυμένα προβλήματα των κτηνοτρόφων της Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης φέρνει η «Λαϊκή Συσπείρωση» με το αίτημα για συζήτηση -προ ημερησίας διάταξης- στο Περιφερειακό Συμβούλιο, την Παρασκευή 26/9/2014.
Όπως επισημαίνει στο σχετικό αίτημα, «η έλλειψη προληπτικών μέτρων ζωντάνεψε τον εφιάλτη του ιού της ευλογιάς», και ήδη σημαντικός αριθμός μολυσμένων αιγοπροβάτων έχει θανατωθεί.
Στις αντιαγροτικές πολιτικές ήρθε να προστεθεί η πρόσφατη απόφαση, που αποτελεί νέο βαρύ χτύπημα στο εισόδημα των κτηνοτρόφων, με την περικοπή της εξισωτικής αποζημίωσης πάνω από 60%.
Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ήρθε και ο καταρροϊκός πυρετός και η παντελής έλλειψη μέτρων καταπολέμησής του από την κυβέρνηση, την περιφέρεια και τους δήμους, με αποτέλεσμα να απειλούνται με αφανισμό εκατοντάδες χιλιάδες αιγοπρόβατα σε όλη την Περιφέρεια.
Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης καλεί το Περιφερειακό Συμβούλιο να στηρίξει τα αιτήματα των κτηνοτρόφων που αποφασίστηκαν στην πανελλαδική σύσκεψη στις 21/9/2014, και να απαιτήσει από την κυβέρνηση να πάρει μέτρα όπως:
  • Άμεση αποζημίωση των κτηνοτρόφων για όλα τα νεκρά ζώα και για όλα τα ζώα που θανατώνονται από την κτηνιατρική υπηρεσία, σε χώρους ελεγχόμενους για προστασία της δημόσιας υγείας. Αποζημίωση για το σύνολο της χαμένης παραγωγής εξαιτίας του καταρροϊκού πυρετού και της ευλογιάς.
  • Να δοθούν κανονικά οι εξισωτικές αποζημιώσεις στους κτηνοτρόφους.