Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

Συμπαράσταση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στον αγώνα των εργαζομένων στα «Τσιμέντα» Χαλκίδας

ΠΗΓΗ 902.gr Δημοσίευση: Παρ, 26/09/2014 - 15:52
Τη συμπαράστασή της στον αγώνα των εργαζομένων στα «Τσιμέντα» Χαλκίδας εκφράζουν οι περιφερειακοί σύμβουλοι του ΚΚΕ με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».
Συγκεκριμένα, αναφέρουν: 
«Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στον αγώνα των εργαζόμενων στα "Τσιμέντα" Χαλκίδας, στην εταιρεία "ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ - LAFARGE".
Στεκόμαστε στο πλευρό των εργαζομένων και των οικογενειών τους, καταδικάζοντας την αντεργατική - αντιλαϊκή πολιτική που η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ εφαρμόζουν εξυπηρετώντας πιστά τα συμφέροντα της αστικής τάξης, του μεγάλου κεφαλαίου.
Οι απολύσεις και τα αντεργατικά μέτρα δεν ήταν "κεραυνός εν αιθρία". Είναι αποτέλεσμα πολιτικών επιλογών των κομμάτων του κεφαλαίου προκειμένου να εξασφαλιστεί και να αυξηθεί η κερδοφορία τους.
Αυτό συμβαίνει και με τη συγκεκριμένη εταιρεία.
Αυτός είναι ο καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης.
Η "Λαϊκή Συσπείρωση" στηρίζει τη μάχη για την ανάκληση των απολύσεων. Θα προσπαθήσει και μέσα από την τοπική διοίκηση να προωθήσει τα ζητήματα. Να συμβάλει ώστε να αλλάξει ριζικά το σύστημα που γεννά φτώχεια - απολύσεις - ανασφάλεια.
Στηρίζουμε το δίκαιο αγώνα των εργαζομένων και απολυμένων των "Τσιμέντων" Χαλκίδας.
Στηρίζουμε το ταξικό πλαίσιο που εκφράζουν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ.
Απαιτούμε:

  • Την άμεση ανάκληση των 131 απολύσεων. 
  • Μέτρα στήριξης των απολυμένων για όσο διάστημα διαρκεί η ανεργία τους.
  • Καλούμε τους εργαζόμενους και απολυμένους των "Τσιμέντων" Χαλκίδας να εκφράσουν την οργή και την αγανάκτησή τους, παίρνοντας μέρος μαζικά στο συλλαλητήριο που διοργανώνει το ΠΑΜΕ την Παρασκευή 3 Οκτώβρη στις 7 μ.μ. στην Πλατεία Αγοράς.
Να απαιτήσουμε ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ:
  • Επίδομα ανεργίας 600 ευρώ για όλους τους ανέργους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις για όλη τη διάρκεια της ανεργίας.
  • Κανένας εργαζόμενος να μην εργάζεται με μισθούς κάτω από 751 ευρώ. Κανένας εργαζόμενος να μην εργάζεται ανασφάλιστος, χωρίς συλλογικές συμβάσεις. Να επανέλθουν οι κλαδικοί μισθοί στα επίπεδα του 2009.
  • Να καλυφθούν άμεσα όλες οι ανάγκες των ασφαλιστικών ταμείων από το κράτος και τη μεγαλοεργοδοσία. Πλήρης κρατική εγγύηση όλων των συντάξεων και των παροχών. Κατώτερη σύνταξη στα 600 ευρώ.
  • Κατάργηση όλων των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών νόμων που επηρεάζουν τους μισθούς, τις εργασιακές σχέσεις, την Κοινωνική Ασφάλιση και τις συντάξεις.
  • Να μπει φρένο στη φοροληστεία και στην αφαίμαξη του λαϊκού εισοδήματος. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών και των φόρων που πλήττουν μισθούς και συντάξεις.
Δε θα αποδεχτούμε να ζούμε με τον εφιάλτη της ανεργίας!
Παλεύουμε πλάι-πλάι για εξουσία που κουμάντο στο πλούτο που παράγει θα κάνει ο λαός, η εργατική τάξη και όχι μια χούφτα πλουτοκράτες».