Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος η ιδιωτικοποίηση των ιπποδρομιών - Η τοποθέτηση του ΚΚΕ

ΠΗΓΗ 902.gr Δημοσίευση: Τρί, 20/10/2015 - 19:30

Το ΚΚΕ καταψηφίζει τη σύμβαση γιατί δεν αφορά την ικανοποίηση των αναγκών του λαού, αλλά την κερδοφορία μεγαλοεπιχειρηματιών, τόνισε η βουλευτής του Κόμματος, Διαμάντω Μανωλάκου, μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, όπου συζητείται με τη διαδικασία του κατεπείγοντος το νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση του Οργανισμού Διεξαγωγής Ιπποδρομιών Ελλάδας (ΟΔΙΕ).
Το νομοσχέδιο έρχεται να επικυρώσει τη σύμβαση που υπογράφτηκε πριν από έξι μήνες για την παραχώρηση του ιπποδρομιακού στοιχήματος στον ΟΠΑΠ για 20 χρόνια έναντι 40,5 εκατ. ευρώ.

Η Διαμάντω Μανωλάκου χαρακτήρισε τη σύμβαση «σκανδαλώδη», επισημαίνοντας ότι «ο ΟΔΙΕ είναι ένα φιλέτο για το οποίο σφάχτηκαν οι επιχειρηματικοί όμιλοι». Όπως είπε, αυτό το «φιλέτο» δεν αφορά μόνο τα κέρδη από τις ιπποδρομίες, αλλά και τα ακίνητα. Επίσης ανέδειξε το γεγονός ότι η σύμβαση αφήνει ξεκρέμαστους τους εργαζόμενους του ΟΔΙΕ, πολλοί από τους οποίους εργάζονταν για πάρα πολλά χρόνια με συμβάσεις μιας ημέρας.
Η βουλευτής του ΚΚΕ σημείωσε ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ υλοποιεί ταχύτατα τις αντιλαϊκές της δεσμεύσεις. Πρόσθεσε ότι δεν προκαλεί καμία εντύπωση το γεγονός ότι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ υπερψηφίζουν τη σύμβαση, εξάλλου μαζί ψήφισαν το τρίτο μνημόνιο. 
Ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, ισχυρίστηκε ότι επιλέχθηκε η διαδικασία του κατεπείγοντος γιατί εκπνέει η εξάμηνη προθεσμία για την κύρωση του νόμου και ο ΟΠΑΠ θα μπορεί να προσφύγει κατά του Δημοσίου. «Σκανδαλώδης η διαδικασία, σκανδαλώδης και η σύμβαση», απάντησε η Διαμάντω Μανωλάκου σχετικά με τη διαδικασία που επιλέχθηκε.