Σάββατο 21 Μαρτίου 2015

«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ: Παρεμβάσεις των εκλεγμένων του ΚΚΕ



ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ Παρασκευή 20 Μάρτη 2015

Την αντίθεσή τους σε ό,τι αφορά τη μετατροπή του τουριστικού συγκροτήματος «ΑΣΤΕΡΙΑ ΓΛΥΦΑΔΑΣ» σε Σύνθετο Τουριστικό Κατάλυμα εξέφρασαν προχτές, κατά τη διάρκεια του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, οι σύμβουλοι του ΚΚΕ εκλεγμένοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Για το θέμα είπαν πως, με τη μετατροπή αυτήν, οικοδομούνται χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα στην περιοχή αποκλείοντας το λαό από τη δυνατότητα πρόσβασης στην παραλία, ενώ κατήγγειλαν την περιφερειακή Αρχή που, παρά τις προεκλογικές της εξαγγελίες, συνεχίζει την πολιτική εμπορευματοποίησης του αιγιαλού και της παραλίας, με την «αξιοποίηση» των φιλέτων του Παραλιακού Μετώπου. Σημείωσαν, μάλιστα, πως έτσι η λαϊκή οικογένεια στερείται την ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση στην παραλία προς όφελος του κεφαλαίου.
Παράλληλα, καταψήφισαν το σχέδιο κατασκευής Αιολικών Σταθμών Ηλεκτρικής Ενέργειας στο Δ. Καρύστου και διασυνδετικής Γραμμής Μεταφοράς 150 kV των Αιολικών Πάρκων με το ΚΥΤ Παλλήνης και Παιανίας, τονίζοντας ότι η Περιφερειακή αρχή της Ρ. Δούρου, όπως και η προηγούμενη, του Γ. Σγουρού, μένει πιστή στην προώθηση της ιδιωτικοποίησης της Ενέργειας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να ακριβοπληρώνουν τα λαϊκά στρώματα την Ενέργεια μέσω ειδικού τέλους στους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Στάθηκαν και ανέδειξαν, επίσης, πως κακώς δεν εξετάζεται η επιβαρυντική συνέργεια σημαντικών πηγών εκπομπής ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας από γραμμές υπόγειας ή εναέριας υψηλής τάσης και υποσταθμούς ΔΕΗ.
Τέλος, σε ό,τι αφορά τη διοργάνωση ενημερωτικών ημερίδων για την πρόληψη του καρκίνου του Μαστού, τόνισαν πως η λαϊκή οικογένεια σε μεγάλο βαθμό είναι αποκλεισμένη από το δημόσιο σύστημα Υγείας και ότι τέτοιες πρωτοβουλίες έχουν αξία αν συνδέονται με τις λαϊκές διεκδικήσεις για δημόσια και δωρεάν παροχή Υγείας, υψηλού επιπέδου.