Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

ΒΟΛΟΣ: Αντιπαράθεση για να κρυφτεί η αύξηση του νερού



ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ Τρίτη 17 Μάρτη 2015
Αλληλοκατηγορίες εκτοξεύουν μεταξύ τους ο δήμαρχος Βόλου, Αχ. Μπέος, και η τοπική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τα γεγονότα που έλαβαν χώρα έξω από τα γραφεία της ΔΕΥΑΜΒ, την περασμένη Παρασκευή, όταν δυνάμεις των ΜΑΤ, μαζί με άνδρες εταιρείας «σεκιούριτι» εμπόδισαν, χρησιμοποιώντας βία, συγκεντρωμένους πολίτες να μπουν στο κτίριο για να παρακολουθήσουν τη συνεδρίαση, στην οποία θα γινόταν συζήτηση για το νέο κανονισμό άρδευσης.
Σε ανακοίνωσή της η ΤΕ Βόλου του ΚΚΕ επισημαίνει, ανάμεσα σε άλλα, ότι πίσω από την αντιπαράθεση ανάμεσα στο δήμαρχο Μπέο και τον ΣΥΡΙΖΑ γίνεται προσπάθεια να κρυφτεί ότι θέλουν ο λαός να συνεχίζει να πληρώνει ακριβά για το νερό. Και ότι και οι δύο επιδιώκουν το βάθεμα της επιχειρηματικής δράσης της ΔΕΥΑΜΒ, άσχετα πώς το βαφτίζει ο καθένας τους, ή ποιο δρόμο έχει επιλέξει για να το προωθήσει. Θυμίζουμε ότι την προηγούμενη βδομάδα στο Δημοτικό Συμβούλιο η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ υπερψήφισε την εισήγηση Μπέου να κόβεται το νερό σε οικογένεια που έχει χρέος έστω και 81 ευρώ.
Στο μεταξύ, με εντολή του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γ. Πανούση, διατάχθηκε από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας η διενέργεια ΕΔΕ, σχετικά με τις συνθήκες κάτω από τις οποίες προκλήθηκαν επεισόδια στον περιβάλλοντα χώρο του κτιρίου της ΔΕΥΑΜΒ.