Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ: Ξανά βούτυρο στο ψωμί της Χρυσής Αυγής



ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ Πέμπτη 19 Μάρτη 2015
Η πρόεδρος της Βουλής, Ζ. Κωνσταντοπούλου, κατάφερε χτες να μπλοκάρει τη διαδικασία της συζήτησης που γινόταν στην Ολομέλεια για το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την ακραία φτώχεια για πάνω από τρεις ώρες. Συγκεκριμένα, η Χρυσή Αυγή «με το δικαίωμα που μας έχει δώσει η πρόεδρος της Βουλής», όπως ανέφερε ο κοινοβουλευτικός της εκπρόσωπος, Αρ. Ματθαιόπουλος, προκειμένου να συμμετείχαν στη χτεσινή συζήτηση και οι προφυλακισμένοι βουλευτές της, είχε απαιτήσει να γίνει χτες το μεσημέρι ονομαστική ψηφοφορία επί της αρχής για το νομοσχέδιο.
Στις 2 το μεσημέρι, λοιπόν, παρά το γεγονός ότι δεν ήταν παρόντες οι βουλευτές που είχαν υποβάλει το αίτημα (όπως απαιτείται για να ξεκινήσει η ονομαστική ψηφοφορία) η Ζ. Κωνσταντοπούλου αποφάσισε με το «έτσι θέλω» να ξεκινήσει η διαδικασία. Στην αίθουσα επικράτησε θύελλα αντιδράσεων από όλα τα κόμματα, ακόμα και από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Φίλης αναγκάστηκε να πάρει ευθέως θέση κατά των ενεργειών της προέδρου. Τελικά, δεν έγινε ονομαστική ψηφοφορία.
Το ΚΚΕ
Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, έγκαιρα, με δήλωσή της στην Ολομέλεια ανέφερε ότι: Η Χρυσή Αυγή αξιοποιώντας τη στάση της προέδρου της Βουλής κατέθεσε αίτηση ονομαστικής ψηφοφορίας για το νομοσχέδιο που συζητείται στην Ολομέλεια. Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, που ήδη έχει δηλώσει ότι ψηφίζει "παρών" επί της αρχής του συζητούμενου νομοσχεδίου, δεν θα συμμετάσχει στην ονομαστική ψηφοφορία που μεθοδεύτηκε για να δώσει άλλοθι στην παρουσία των προφυλακισμένων βουλευτών της Χρυσής Αυγής. Η κυβέρνηση πρέπει να αναλάβει την ευθύνη της απέναντι σε αυτές τις μεθοδεύσεις, που σχεδιασμένα καλλιεργούν κλίμα ανοχής για την εγκληματική ναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής».

«