Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΑΤΤΙΚΗΣ: Ζήτησε χρηματοδότηση για την Ειδική Αγωγή



ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ Παρασκευή 27 Μάρτη 2015

Αρνήθηκε η περιφερειακή αρχή να συζητήσει τα σοβαρά προβλήματα χρηματοδότησης μονάδων και σχολείων Ειδικής Αγωγής και μισθοδοσίας προσωπικού
Το σοβαρό ζήτημα της χρηματοδότησης των μονάδων και σχολείων Ειδικής Αγωγής και της πληρωμής των εργαζομένων σε αυτά έθεσαν προ ημερησίας διάταξης, στη χτεσινή συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Αττικής, οι σύμβουλοι του ΚΚΕ εκλεγμένοι με το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης».
Η περιφερειακή αρχή, διά της αρμόδιας αντιπεριφερειάρχη, κ. Θανοπούλου, παρέπεμψε το θέμα σε επόμενη συνεδρίαση και απέφυγε να απαντήσει στις επίμονες ερωτήσεις των συμβούλων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» αν υπάρχουν απλήρωτοι εργαζόμενοι και για πόσο διάστημα. Εργαζόμενοι στην ειδική αγωγή σημείωναν πως υπάρχουν άτομα που δεν έχουν πληρωθεί για διάστημα ακόμα και εφτά μηνών και πως πρόβλεψη της περιφερειακής αρχής είναι να καταβληθούν οι μισθοί στις αρχές του καλοκαιριού.
Το αίτημα που κατέθεσαν οι σύμβουλοι του ΚΚΕ για συζήτηση έχει ως εξής:

«Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων σε Μονάδες Ιδρύματα Σχολεία Ειδικής Αγωγής (Σ.Ε.Μ.Ι.Σ.Ε.Α.) στη συνάντηση του ΔΣ του σωματείου, πριν ένα μήνα (25/2/2015), με την Αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικής Πολιτικής, κα Θανοπούλου, λόγω του ότι η Περιφέρεια Αττικής είναι ενδιάμεσος φορέας, τέθηκε το αίτημα για άμεση χρηματοδότηση των Ιδρυμάτων και καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζομένων.
Είναι γνωστά τα προβλήματα που απασχολούν εδώ και πάρα πολύ καιρό τους εργαζόμενους σε Μονάδες, Ιδρύματα και Σχολεία Ειδικής Αγωγής, με σημαντικότερο αυτό της υποχρηματοδότησης, που δημιουργεί μια ζοφερή κατάσταση, όχι μόνο για τους ίδιους τους εργαζόμενους αλλά και για τις οικογένειες και τα ίδια τα άτομα που φιλοξενούνται σ' αυτά. Οι εργαζόμενοι είναι ήδη απλήρωτοι 6 μήνες και η 1η δόση για το 2015 θα δοθεί τον Ιούνιο, δηλαδή μέχρι τότε θα έχουν κλείσει χρόνο, απλήρωτοι. Η απαράδεκτη αυτή καθυστέρηση έχει σαν συνέπεια πέραν της απλήρωτης εργασίας, αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις και μειώσεις μισθών, εντατικοποίηση της δουλειάς, ωράρια λάστιχο, εργασιακή τρομοκρατία, απλήρωτες εποπτείες, εθελοντική εργασία, τροφεία από τις οικογένειες κλπ.
Γίνεται φανερό ότι, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ανεξάρτητα από το προφίλ και το μείγμα διαχείρισης που παρουσιάζει, κινείται στον ίδιο δρόμο με τις προηγούμενες κυβερνήσεις, έναν δρόμο στον οποίο οι εργαζόμενοι θα πρέπει να προσαρμοστούν στη λογική του εφικτού εντός του συστήματος.
Την ίδια ώρα η Περιφέρεια Αττικής κάνοντας τον Πόντιο Πιλάτο, παραπέμπει τη λύση των προβλημάτων στο μέλλον, με προτροπή "κάντε λιγάκι υπομονή", ενώ τα προβλήματα, που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στις μονάδες Ειδικής Αγωγής καθώς και οι μαθητές των σχολείων, οξύνονται.
Καλούμε τη Διοίκηση της Περιφέρειας να απαντήσει πότε θα χρηματοδοτηθούν τα ιδρύματα ώστε να αντιμετωπιστούν τα οξυμένα προβλήματα και τις ενέργειες που θα κάνει προς την κυβέρνηση για να δοθεί:
Εκτακτη χρηματοδότηση για την άμεση κάλυψη των αναγκών όλων των κέντρων (ΝΠΙΔ) από τον κρατικό προϋπολογισμό στην προοπτική ένταξής τους στο δημόσιο.
Αμεση καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζομένων, που είναι ήδη 6 μήνες απλήρωτοι, με καμία μείωση μισθών απεναντίας να ανακτηθούν όλες οι απώλειες που είχαν το προηγούμενο διάστημα.
Καμία απόλυση εργαζόμενου σε ΝΠΙΔ ή ιδιωτικό κέντρο και κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας.
Κατάργηση κάθε πληρωμής από τις οικογένειες».