Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΑΘΗΝΑΣ: Παρέμβαση για την κατάσταση στην πλατεία Αρμενίας



ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ Τρίτη 24 Μάρτη 2015
Μια ακόμα περίπτωση εγκατάλειψης των συνοικιών της Αθήνας ανέδειξε η «Λαϊκή Συσπείρωση», στη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, οπότε και ζήτησε να ικανοποιηθούν τα αιτήματα των κατοίκων της περιοχής Δουργουτίου για τη συντήρηση της πλατείας Αρμενίας. Πρόκειται για μια πλατεία, η οποία, πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, «κρύφτηκε» πίσω από έναν μεταλλικό φράχτη, στον οποίο τοποθετήθηκαν αρχικά ένα πανό και αργότερα αναρριχητικά φυτά, ενώ δίπλα φτιάχτηκε μια δεξαμενή για συντριβάνι.
Εκτοτε, όπως σημείωσαν στη συνεδρίαση εκπρόσωποι των κατοίκων, η πλατεία εγκαταλείφθηκε εντελώς: Τα σίδερα σκούριασαν, τα φυτά μαράθηκαν, το συντριβάνι άδειασε και γέμισε σκουπίδια, τα δέντρα και το χορτάρι της πλατείας σταμάτησαν να ποτίζονται, τα φώτα σταμάτησαν να ανάβουν. Οι κάτοικοι ζητούν να απομακρυνθεί άμεσα ο σιδερένιος φράχτης, να καθαριστούν και να συντηρηθούν η πλατεία Αρμενίας και το παρακείμενο συντριβάνι. «Υπάρχουν, ήδη, 51 υπογραφές κατοίκων, ώστε να μπει θέμα συζήτησης εντός ημερήσιας διάταξης σε επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου», σημείωσε ο Ν. Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και δημοτικός σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Κάλεσε δε το δήμο να προχωρήσει στην άμεση απομάκρυνση του φράχτη, στον καθαρισμό, στη συντήρηση της πλατείας και του παρακείμενου σιντριβανιού. «Γιατί καλό είναι να κάνουμε ταξίδια στον κόσμο, κ. δήμαρχε, αλλά να γυρίζουμε και στις γειτονιές της Αθήνας και να κάνουμε και κάτι που δεν αποτελεί επαναστατική πολιτική. Να καθαρίσουμε και κανένα πάρκο, να καθαρίσουμε και κανένα σιντριβάνι, να κλείσουμε και καμιά λακκούβα που - σύμφωνα με μελέτη που πρόσφατα διάβασα - ο χρόνος αποκατάστασης στις λακκούβες φτάνει τις 90 μέρες. Χρειάζεται, λοιπόν, να ασχοληθούμε και με αυτά τα προβλήματα της πόλης και αυτό απαιτεί και ευαισθησία στα αιτήματα που βάζουν οι κάτοικοι, αλλά και ευαισθησία στο κρίσιμο θέμα της καθαριότητας».
Από την πλευρά της διοίκησης αναγνωρίστηκε το πρόβλημα και δόθηκε η υπόσχεση ότι... θα το δει η τεχνική υπηρεσία του δήμου και θα το φέρει στην επόμενη συνεδρίαση.