Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΚΕ: Οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής «κυοφορούν» νέα πλήγματα για το λαό




ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ Παρασκευή 27 Μάρτη 2015


Παρεμβαίνοντας στη συζήτηση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τα αποτελέσματα της εαρινής Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Κώστας Παπαδάκης, τόνισε τα εξής:

«Οι αποφάσεις της εαρινής Συνόδου αλλά και των πολυμερών και διμερών συναντήσεων που ακολούθησαν σημαδεύονται από τη συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης, της ΕΕ, της ΕΚΤ, του ΔΝΤ για να προχωρήσουν οι αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις που θα καταφέρουν νέο βαρύ πλήγμα στους εργαζόμενους και θα δώσουν νέα προνόμια και κεφάλαια στους επιχειρηματικούς ομίλους. Η ελληνική κυβέρνηση συνεχίζει τις ιδιωτικοποιήσεις, την πολιτική άγριας φορολογίας, την κατεδάφιση του ασφαλιστικού συστήματος. Αυτά προβλέπουν άλλωστε τα μνημόνια και η τρόικα που, με άλλο όνομα, μένουν στη θέση τους. Πολύ περισσότερο, αυτά ορίζουν οι συνθήκες της ΕΕ, οι κανόνες και οι μηχανισμοί επιτήρησης του Σύμφωνου Σταθερότητας και του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου.

Μόνος δρόμος για το λαό είναι με την πάλη του να μη δείξει καμία ανοχή στη νέα συμφωνία κυβέρνησης και ΕΕ για επέκταση του μνημονίου. Αμεση κατάργηση μνημονίων - εφαρμοστικών νόμων - ανάκτηση απωλειών. Ρήξη με την ΕΕ, το κεφάλαιο και την εξουσία τους».