Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΚΕΡΚΥΡΑΣ: Να δοθούν λύσεις στα ουσιώδη προβλήματα του νησιού

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ Τετάρτη 18 Μάρτη 2015

Στα προβλήματα που ταλανίζουν τις περιοχές της Παλαιοκαστρίτσας και των Λακώνων της Κέρκυρας αλλά και στην απαξιωτική στάση και περιφρόνηση προς τις παραπάνω περιοχές από τη δημοτική και περιφερειακή αρχή αναφέρθηκε, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Κέρκυρας και δημοτικός σύμβουλος, Μπάμπης Χαραλάμπους.
Οπως είπε, «έχοντας δώσει την αρμόζουσα πίστωση χρόνου και στη νέα δημοτική αρχή» και «με γνώμονα το κοινό συμφέρον της περιοχής μας, του τόπου που ζούμε και δραστηριοποιούμαστε, επιλέγουμε συνειδητά το μονοπάτι της πληροφόρησης, της ενεργού συμμετοχής προς όφελος του τόπου μας και αντίθετοι στη λογική του "μπαλώματος" που πρότεινε τα τελευταία χρόνια η προηγούμενη δημοτική αρχή αλλά και η σημερινή, η οποία, απλά "ανύπαρκτη", ακολουθεί και κινείται στα χνάρια της προηγούμενης».
Σημείωσε ότι 13 μέρες πριν από την έναρξη και επίσημα της τουριστικής περιόδου, η περιοχή της Παλαιοκαστρίτσας - Λακώνων δίνει την εικόνα «βομβαρδισμένου τοπίου», μιας υποβαθμισμένης και σίγουρα όχι τουριστικής περιοχής, αποτέλεσμα απαράδεκτων πολιτικών και συνεχών υποσχέσεων δημοτικών αλλά και περιφερειακών αρχόντων.
Επισήμανε πως στη λαϊκή συνέλευση της περασμένης Κυριακής, παρουσία του δημάρχου Κέρκυρας, «λάβαμε την υπόσχεση ότι στο τέλος του 2015 ίσως λειτουργήσει το Τουριστικό Αγκυροβόλιο Σκαφών Αναψυχής στην Αλύπα Παλαιοκαστρίτσας». Παρόμοια υπόσχεση είχε δοθεί στα μέσα του περασμένου Νοέμβρη, πως στο τέλος του 2014 θα έχουν ολοκληρωθεί τα έργα επισκευής του Καταφυγίου, θα έχει ολοκληρωθεί ο Ειδικός Κανονισμός Λειτουργίας και θα έχει συσταθεί ο Φορέας Διαχείρισης. Υπογράμμισε, ωστόσο, πως «ως τοπική κοινωνία αναζητούμε λύσεις. Σίγουρα όμως λύση δεν είναι η αυτοχρηματοδότηση που προτείνει η δημοτική αρχή για την αποκατάσταση της υφιστάμενης κατάστασης. Σίγουρα όμως λύση είναι η πρόβλεψη, ο σχεδιασμός και ο προγραμματισμός. Σίγουρα όμως λύση δεν είναι η απόλυτη αδιαφορία, η απόλυτη σιωπή».

Ο Μπ. Χαραλάμπους, αναφερόμενος στα προβλήματα που έχουν καταγραφεί, είπε πως έχουν να κάνουν με το Αγκυροβόλιο Τουριστικών Σκαφών στην Αλύπα της Παλαιοκαστρίτσας και πιο συγκεκριμένα με το πότε και πώς θα λειτουργήσει, ποιος θα είναι ο Φορέας Διαχείρισης, με τον ανεπαρκή φωτισμό ιδιαίτερα στην Παλαιοκαστρίτσα, με την αποκατάσταση, συντήρηση, βελτίωση και επισκευή φθορών επικίνδυνων τμημάτων της αγροτικής, κοινοτικής και περιφερειακής οδοποιίας Λακώνων - Παλαιοκαστρίτσας, με τη συντήρηση δικτύου αποχετευτικού - ομβρίων υδάτων και ειδικότερα εργασίες ανοίγματος, καθαρισμού ρεμάτων - χανδάκων καθώς επίσης και τεχνικά απορροής ομβρίων, με τον καθαρισμό της αγροτικής οδοποιίας, με τον καθαρισμό δεξαμενών και συντήρηση δικτύου ύδρευσης και αντλιοστασίων αλλά και με την αποκόλληση βράχου στη θέση «Γράβες» στην περιφερειακή οδό Λακώνων και τις κατολισθήσεις και αποκολλήσεις βράχων στη θέση «Γρότα».