Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ: Συγκρότησε Επιτροπή νομιμοποίησης του χρέους στη λαϊκή συνείδηση...Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ:Αποπροσανατολιστικός διαχωρισμός του χρέους σε «καλό» και «κακό»

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ Τετάρτη 18 Μάρτη 2015
Παράλληλα με την πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που έχει ήδη προσυπογράψει την αποπληρωμή «στο ακέραιο και εγκαίρως» του κρατικού χρέους, που δημιουργεί ο καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης, φορτώνοντάς το στην πλάτη του λαού, η πρόεδρος της Βουλής, με την πρωτοβουλία για συγκρότηση κοινοβουλευτικής Επιτροπής «για το λογιστικό έλεγχο του χρέους», επιχειρεί να συμβάλει και στην επιχείρηση νομιμοποίησής του στις εργατικές - λαϊκές συνειδήσεις.
Τις σχετικές ανακοινώσεις έκανε χτες σε συνέντευξη Τύπου η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ενώ μαζί της ήταν η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σοφία Σακοράφα και ο Ερ. Τουσέν, «ειδικός επιστήμονας», όπως παρουσιάστηκε, «για θέματα επονείδιστου και παράνομου χρέους». Οπως ανέφερε, εξάλλου, η πρόεδρος, το δικαίωμα για σύσταση Επιτροπής χωρίς να χρειάζεται απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής το δίνει το άρθρο 49 του Κανονισμού της Βουλής...
Σε όλη τη διάρκεια της συνέντευξης, τόσο από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, όσο και από τους άλλους συντελεστές, φάνηκε ξεκάθαρα η επιδίωξή τους να αθωώσουν πλήρως το εκμεταλλευτικό καπιταλιστικό σύστημα, τη στρατηγική της ΕΕ, σκιάζοντας έτσι ποιος πραγματικά ευθύνεται για το χρέος.
Η πρόεδρος της Βουλής, ανέφερε ότι θα ελεγχθούν τα δάνεια που πήρε το κράτος, για να εξακριβωθεί ποιο μέρος του χρέους μπορεί να είναι «παράνομο ή επονείδιστο, επαχθές, αθέμιτο κ.λπ.», μια λογική που ουσιαστικά «νομιμοποιεί» όλο το υπόλοιπο χρέος και την αποπληρωμή του από το λαό.
Ο Ερ. Τουσέν ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «η επιτροπή θα εξετάσει τις συμβάσεις εξοπλισμών, για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, για την αγορά υλικού πληροφορικής και ασφάλειας, τις συμβάσεις εξοπλισμού».
Αποπροσανατολιστικός διαχωρισμός του χρέους σε «καλό» και «κακό»
Σε ανακοίνωσή της, για τη συγκρότηση Επιτροπής «για το λογιστικό έλεγχο του χρέους», η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ επισημαίνει:
«Η εξαγγελία της προέδρου της Βουλής για τη "Συγκρότηση Επιτροπής του Κοινοβουλίου για το λογιστικό έλεγχο του χρέους", χωρίς καμία προηγούμενη συζήτηση και απόφαση της Βουλής, ούτε καν της διάσκεψης Προέδρων, εκτός από αυθαίρετη μονομερής ενέργεια της Προέδρου και της κυβέρνησης, ουσιαστικά επιδιώκει να νομιμοποιήσει το χρέος στη συνείδηση του λαού, διαχωρίζοντάς το σε "καλό" και "κακό". Και σε τελευταία ανάλυση, να φορτώσει το χρέος στο λαό, ο οποίος δεν ευθύνεται για τη δημιουργία και τη διόγκωσή του.
Αντί η κυβέρνηση και η πρόεδρος της Βουλής να παίζουν παιχνίδια αποπροσανατολισμού, οφείλουν να φέρουν άμεσα στη Βουλή τη συμφωνία που υπέγραψε η κυβέρνηση με την ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ και εκεί ν' αναλάβει ο καθένας την ευθύνη του».